x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Aeronave C-27 Spartan și C-130 Hercules ajută la stingerea incendiilor de pădure din Macedonia de Nord

Aeronave C-27 Spartan și C-130 Hercules ajută la stingerea incendiilor de pădure din Macedonia de Nord

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2024   •   23:30
Aeronave C-27 Spartan și C-130 Hercules ajută la stingerea incendiilor de pădure din Macedonia de Nord
Sursa foto: facebook/mapn

O aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, din dotarea Forţelor Aeriene Române acţionează, începând de miercuri, în sprijinul forţelor de intervenţie din Macedonia de Nord pentru stingerea incendiilor de pădure.

Aeronavele au decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni în jurul orei 9,00, iar misiunile vor continua şi în zilele următoare, în funcţie de situaţia concretă din teren.

Misiunea aeriană se desfăşoară ca urmare a unei hotărâri emise, în data de 16 iulie, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere. Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multor incendii de pădure din ţara noastră în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, în anii precedenţi, aeronavele de acest tip au executat misiuni pentru stingerea incendiilor de pădure din Franţa, Republica Slovenia, Grecia şi Macedonia de Nord, precizează reprezentanţii Ministerului Apărării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×