x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ai voie sa dai cu aspiratorul cand esti insarcinata?

Ai voie sa dai cu aspiratorul cand esti insarcinata?

12 Mai 2022   •   13:03
Ai voie sa dai cu aspiratorul cand esti insarcinata?

În timpul sarcinii, cel mai indicat pentru mamă este să se odihnească și să o lase mai moale în ceea ce privește munca și treburile casnice. Cu toate acestea, sarcina nu este o boală, așa că, luând măsurile de precauție potrivite pentru a nu pune copilul în pericol, mama poate face totul, deși este adevărat că, în cazul treburilor casnice, unele dintre ele nu sunt pe deplin recomandabile.

Treburi casnice de evitat în timpul sarcinii

Eforturile excesive sau faptul că putem intra în contact cu produse de curățenie care ar putea fi toxice sunt cele două lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când ne gândim la treburile casnice sau de menaj și la riscul în sarcină.

Nimeni nu ne spune că o femeie însărcinată nu poate face curat în casă dacă vrea. Mai mult, atunci când sunt aproape de naștere, multe femei se preocupă ca totul să fie perfect pentru sosirea bebelușului, iar asta înseamnă să țină casa ordonată și curată, așa că dacă este ceva ce le distrage atenția și au chef să facă, nu există niciun motiv să o evite, însă, subliniem că tot ceea ce implică un efort fizic prea mare sau un posibil risc de intoxicație, este mai bine să nu o facă.

Astfel, printre treburile casnice pe care masinicasnice.ro recomanda să nu le faci în timpul sarcinii, am putea evidenția următoarele:

 

  • Mutarea mobilei grele
  • Urcarea pe o scară pentru a curăța perdelele sau pentru a le da jos sau pentru a curăța mobila înaltă. Nu uitați că, pe măsură ce luați în greutate și vă crește burta, aceasta vă poate destabiliza și vă poate face să vă pierdeți echilibrul.
  • Curățați litiera pisicii, deoarece există riscul de toxoplasmoză, care se transmite prin fecalele pisicii.
  • Folosirea insecticidelor care pot conține substanțe chimice dăunătoare pentru dumneavoastră și pentru copilul dumneavoastră dacă le inhalați.
  • Curățarea băii cu produse de curățare care ar putea reprezenta un risc atât pentru tine, cât și pentru copil.
  • Restaurarea mobilei vechi cu solvenți și vopsele care ar putea reprezenta un risc pentru dumneavoastră și pentru copilul dumneavoastră dacă le inhalați.
  • De asemenea, orice lucru care implică mișcări bruște, cum ar fi ridicarea unui obiect greu, reprezintă, de asemenea, un risc, deoarece centrul de greutate al corpului dumneavoastră va fi dezechilibrat de sarcină, ceea ce vă va face să cădeți mai ușor.

Ce treburi poți face?

În general, măturatul sau aspiratul, precum și ștersul prafului, spălatul pe jos, curățatul bucătăriei sau făcutul paturilor pot fi sarcini pe care viitoarea mămică le poate face fără probleme, deși, pe măsură ce sarcina avansează, va fi normal să vă simțiți mai obosită decât de obicei și, la un moment dat, puteți decide să vă opriți.

În plus, în funcție de sarcină, este posibil ca și aceste sarcini simple să implice anumite mișcări care ar putea fi periculoase, așa că este mai bine să aplici logica și dacă te simți bine și ai chef să faci sarcinile menționate, dar dacă nu ai chef sau nu te simți în stare, este în regulă dacă nu le faci sau rogi pe cineva să te ajute.

Ce să facem cu detergenții și produsele de curățenie?

O mențiune specială trebuie făcută pentru detergenți și produse de curățare, despre care am spus deja că unele pot reprezenta un risc de otrăvire. Prin urmare, cel mai bine este să citești cu atenție eticheta înainte de a le folosi și să afli dacă prezintă sau nu un risc în timpul sarcinii, sau le poți înlocui cu detergenți organici sau poți folosi remedii naturale de curățare, cum ar fi oțetul sau bicarbonatul de sodiu.

×