x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - AUTOCAR RĂSTURNAT, 1 copil şi 3 adulţi au murit

ALERTĂ - AUTOCAR RĂSTURNAT, 1 copil şi 3 adulţi au murit

17 Iun 2016   •   13:14
ALERTĂ - AUTOCAR RĂSTURNAT, 1 copil şi 3 adulţi au murit

Un autocar care transporta 30 de persoane s-a răsturnat în apropierea localităţii Perişani, judeţul Braşov.

La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe. Sunt cel puțin 30 de persoane care intervin pentru prim-ajutor. S-a cerut intervenția a două elicoptere SMURD.

Prefectul de Brașov Ciprian Băncilă a anunțat, într-o intervenție telefonică la Antena 3 că a declanșat Planul Roșu de intervenție iar la fața locului intervin echipaje de descarcerare și ambulanțe ale Serviciului Judetean și SMURD.

La nivelul judeţului, a fost instituit Codul Roşu de intervenţie şi au fost solicitate Ministerului de Interne două elicoptere SMURD pentru a transporta bolnavii la spital. De asemenea, la faţa locului se află 11 ambulanţe care acordă asistenţă medicală.

Cele patru persoane decedate cât şi celelalte rănite să aflau într-un autocar cu 30 de persoane.

Două elicoptere ale Inspectoratului de Aviaţie al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie, în accidentul care a avut loc în localitatea Perşani, judeţul Braşov, informează MAI.

Potrivit sursei citate, efectivele MAI au transportat 20 de persoane la spitalele din Braşov.

''Potrivit primei evaluări a echipelor medicale, în urma accidentului patru persoane au decedat, pompierii acţionând, încă, pentru descarcerarea a trei dintre acestea. La faţa locului, s-a intervenit cu cinci autospeciale SMURD, două autospeciale de transport victime multiple (ATPVM), trei de descarcerare, o maşină de stingere a incendiilor şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (peste 50 de lucrători ai ISU şi ai Ambulanţei). Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost efectuat la ora 12,36, iar la ora 12,40 a fost activat Planul Roşu de intervenţie. La faţa locului a fost constituit un punct medical avansat. De asemenea, două elicoptere grele (MI-17 şi MI-8) ale Inspectoratului de Aviaţie al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie'', precizează MAI.

Autocarul răsturnat transporta 28 de copii şi 3 adulţi. Patru persoane şi-au pierdut viaţa: un copil şi trei adulţi.

Poliţia Rutieră a întrerupt traficul pe DN1 Braşov - Făgăraş, la kilometrul 205+200 de metri, între localităţile Perşani şi Vlădeni pentru a facilita accesul echipajelor de intervenţie. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN73A Râşnov - Zărneşti - Şinca Nouă - Şinca Veche - Şercaia

Situaţia este permanent monitorizată la nivelul MAI, prin Centru Naţional de Conducere Integrată.

Ştire în curs de actualizare.

×