x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Alertă de meningită în Gorj. Grădiniţe închise de urgenţă

Alertă de meningită în Gorj. Grădiniţe închise de urgenţă

de Monica Cosac    |    02 Feb 2018   •   12:28
Alertă de meningită în Gorj. Grădiniţe închise de urgenţă

Trei unități de învățământ din Motru, judeţul Gorj, au fost închise de urgență, ieri, după ce un copil de numai patru ani a murit, fiind suspect de meningită. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică din Gorj a declanşat o anchetă epidemiologică.

Un băieţel de 4 ani a decedat, ieri dimineaţă, la Spitalul Municipal Motru, după ce fusese adus la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), în timpul nopţii, cu insuficienţă respiratorie acută, febră, dureri de cap şi purpură. „La scurt timp după prezentarea în CPU, a făcut stop cardio-respirator, s-au făcut manevre de resuscitare, care nu au dat rezultat, fiind declarat decesul. După simptomatologie, suspicionăm o infecţie cu meningococ, boală contagioasă. Este o suspiciune, până la raport nu ştim exact”, a spus directorul spitalului, Alin Efrim. Acesta a precizat că toată secţia a fost dezinfectată şi toată lumea care a intrat în contact cu pacientul a luat tratament preventiv.

De asemenea, fratele băieţelului decedat şi un coleg cu care a intrat în contact au fost internați de urgenţă şi s-a început tratamentul profilactic.

O echipă din cadrul DSP Gorj desfăşoară o anchetă epidemiologică în comunitate, iar autorităţile locale au stabilit ca, preventiv, să închidă gădiniţele şi să facă dezinfecţie în toate spațiile care aparțin acestor unităţi de învăţământ.

 

×
Subiecte în articol: meningită gorj gradinite inchise