x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Alimente alterate şi expirate chiar şi de un an, descoperite de inspectorii OPC la o pensiune din Poiana Braşov

Alimente alterate şi expirate chiar şi de un an, descoperite de inspectorii OPC la o pensiune din Poiana Braşov

17 Iul 2016   •   16:50
Alimente alterate şi expirate chiar şi de un an, descoperite de inspectorii OPC la o pensiune din Poiana Braşov

Produse alimentare expirate şi de un an, "mizerie cruntă'', lipsa autorizaţiei de funcţionare şi a formelor legale pentru angajaţi, toate au fost găsite de Comisarii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov în urma unui control efectuat sâmbătă la Popasul Căprioara din Poiana Braşov.

"Am găsit un dezastru total la această unitate de alimentaţie publică la care ne chinuim să intrăm de o lună de zile. Cu toate că programul de funcţionare este afişat între orele 8.00-16.00, niciodată nu este respectat. Ce am găsit în interiorul acestei unităţi este greu de descris. Produse alimentare expirate,carnea pentru mici, carnea de porc sau cea de pasăre cu termen de valabilitate depăşit, roşii mucegăite puse în congelator, ouă expirate de o lună, toate condimentele expirate de anul trecut. La multe dintre alimente nu se cunoştea provenienţa lor", a declarat duminică, pentru AGERPRES, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Claudiu Susanu.

Acesta a ţinut să sublinieze şi "mizeria cruntă'' descoperită în bucătăria unităţii.

"Nu mai vorbim despre mizeria cruntă din interior. Muşte, lipsa graficelor de temperatură, verificarea metrologică a cântarului expirată, veselă ruginită, un dezastru. Probabil că de-a lungul timpului o parte dintre turiştii care au servit masa aici o fi avut probleme de sănătate. În timpul controlului am văzut că erau persoane care serveau mici. Îmi pare foarte rău că nu am ajuns mai demult să controlăm această unitate de alimentaţie publică, pentru că nu face cinste absolut deloc zonei", a spus Claudiu Susanu.

Totodată, unitatea nu avea autorizaţia de funcţionare de la primărie şi nici forme legale de angajare pentru personalul care lucra aici.

Comisarii au întocmit un proces-verbal cu cele constatate la faţa locului şi au amendat unitatea cu suma de 42.000 de lei, fiind retrase de la comercializare toate produsele neconforme.

"De asemenea, comisarii care au făcut controlul au întocmit documentele pentru închiderea acestei unităţi de alimentaţie publică, aşa cum prevede legislaţia, iar eu cu siguranţă le voi aproba", a precizat comisarul şef. El a mai spus că va reveni cu alte detalii despre acest control în cursul zilei de luni.

Sursa: AGERPRES

×