x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Două cutremure NEOBISNUITE în România

Două cutremure NEOBISNUITE în România

24 Ian 2018   •   08:13
Două cutremure NEOBISNUITE în România

Alte două cutremure neobişnuite s-au produs pe teritoriul ţării noastre. Seismele au avut loc în Maramureş şi Călăraşi, la adâncimi foarte mici.

 

Potrivit datelor obţinute de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur s-a produs la ora 2:59, la o adâncime de doar 7,6 kilometri si a avut o magnitudine de 2,1 grade pe scara Richter.

Al doilea seism s-a inregistrat în Maramureş, foarte aproape de graniţa cu Ucraina, într-o regiune unde mişcările tectonice sunt foarte rare.

Cutremurul a avut loc la ora 4:58, la doar 2 kilometri adâncime, şi a avut magnitudinea 2,4 grade pe Richter.

În ultimele patru zile, în România au avut loc nu mai puţin de şase cutremure, toate de suprafaţă, iar unele dintre ele în zone unde mişcările tectonice sunt foarte rare.

Cel mai puternic cutremur din anul 2017 în România s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, cutremurul fiind resimțit și la București.

Duminică, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat că românii nu trebuie să se teamă de un seism catastrofal până în anul 2040, când, în opinia lui, se poate produce un seism foarte puternic, la o adâncime foarte mare. OBSERVATOR

×