x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Amenzi de 15 milioane de lei pe zi. Apelul unui polițist din Timiș: Competiția sancțiunilor trebuie sa dispară

Amenzi de 15 milioane de lei pe zi. Apelul unui polițist din Timiș: Competiția sancțiunilor trebuie sa dispară

13 Apr 2020   •   15:00
Amenzi de 15 milioane de lei pe zi. Apelul unui polițist din Timiș: Competiția sancțiunilor trebuie sa dispară
Sursa foto: Lucian Alecu

Cuantumul amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor de circulație depășește 15 milioane de lei pe zi. 

Deși autoritățile au transmis mesaje prin care le cer forțelor de ordine să meargă pe prevenție și nu pe sancționarea populației, aprecierea de către superiori a polițiștilor care acordă cele mai multe amenzi și cuantumul mare al acestora a iscat o competiție între oamenii legii, după cum atrage atenția agentul șef Valter Kovacs, președintele Sindicatului Polițiștilor DECUS, de la Biroul Județean Timiș, citat de impactpress.ro.

Acesta se află în prima linie a combaterii pandemiei cu coronavirus și a adresat o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, în care propune renunțarea la aprecierea polițiștilor în funcție de amenzile aplicate cetățenilor. 

“Încă se merge pe principiul – cine are mai multe sancțiuni, iar acest lucru îl pot dovedi prin mesajele primite de la superiori, în condițiile în care domnul Bogdan Despescu a transmis clar, în videoconferință, să mergem pe prevenire. Competiția de sancțiuni trebuie să dispară pentru totdeauna! Menirea unui polițist este de prevenție. Un polițist bun este cel care previne, nu cel care aplică sancțiuni la tot ce mișcă, să iasă în evidență”, arată Valer Kovacs în scrisoare.

Acesta solicită premierului să-i permită ministrului de Interne, Marcel Vela, să înceapă reformarea sistemului prin desființarea funcțiilor inutile, suplimentarea funcțiilor din operativ și dotarea polițiștilor aflați în linia întâi.

“Va rugăm, ascultați și vocea noastră, domnule prim ministru! Aveți curajul să faceți reformarea Politiei Române din temelie, exact cum spunea domnul Traian Berbeceanu, un polițist de carieră, să dispară corupția din rândurile noastre și veti câștiga respectul tuturor românilor”, precizează agentul. 

Numai în județul Timiș valoarea sancțiunilor aplicate populației depășește un milion de lei pe zi.

×
Subiecte în articol: amenzi restricții timiş