x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Amenzi de 40.000 de lei date bicicliştilor

Amenzi de 40.000 de lei date bicicliştilor

de Monica Cosac    |    06 Noi 2017   •   11:50
Amenzi de 40.000 de lei date bicicliştilor
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Lipsa vestei reflectorizante, bicicleta neechipată corespunzător şi consumul de alcool sunt doar câteva dintre contravenţiile care, în acest weekend, le-au adus amenzi usturătoare bicicliştilor suceveni. Poliţiştii au aplicat sancţiuni în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

Poliţiştii suceveni au organizat, în perioada 3 - 4 noiembrie, acţiuni de informare şi prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor, desfăşurate mai cu seamă în zonele unde sunt utilizate în mod frecvent bicicletele pentru deplasarea pe drumurile publice, inclusiv către unităţile şcolare, în cadrul cărora au fost distribuite şi 30 de veste reflectorizante.

Totodată, pentru a vedea şi dacă acţiunile de informare au condus la creşterea gradului de responsabilitate a bicicliştilor, poliţiştii au organizat şi o acţiune pentru identificarea şi sancţionarea celor care încalcă legislaţia. Potrivit oamenilor legii, în ciuda atenţionării cu privire la pericolele la care se expun şi la cuantumul amenzilor aplicabile, bicicliştii şi conducătorii de mopede au fost surprinşi încălcând legislaţia şi punându-şi viaţa în pericol. Prin urmare, într-o singură zi, agenţii de la Serviciul Rutier Suceava au constatat 12 infracţiuni şi au aplicat 153 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 38.135 lei. Spre exemplu, un bărbat de 63 de ani din comuna Mălini a mers cu bicicleta pe DJ 208 B fără îmbrăcăminte reflectorizantă şi fără a avea bicicleta echipată corespunzător. Totodată, aceasta avea o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţia reaminteşte că nerespectarea legislaţiei specifice în vigoare se sancţionează cu 6 - 8 puncte amendă, un punct amendă reprezentând 10% din salariul minim brut pe economie (145 lei).

×