x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Anchetă la Spitalul Județean Sibiu. Un medic a jignit fiica unui pacient

Anchetă la Spitalul Județean Sibiu. Un medic a jignit fiica unui pacient

29 Ian 2022   •   16:06
Anchetă la Spitalul Județean Sibiu. Un medic a jignit fiica unui pacient

O anchetă a început la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind o femeie, fiica unui pacient. Conform înregistrării, medicul nu o scoate pe femeie din „nesimțito”: „Eu i-am dat boala lui taică-to?”.

Spitalul Județean Sibiu anunță că, după apariția în spațiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu și fiica unui pacient, purtată „într-un mod inadecvat și în care se utilizează cuvinte jignitoare”, va începe de urgență o anchetă internă.

„Precizăm că nu tolerăm un astfel de comportament în cadrul unei instituții publice care trebuie să se afle la dispoziția cetățenilor, iar orice abatere de la conduita etică, morală și profesională va fi sancționată. Totodată, ne cerem scuze cetățenilor pentru această situație care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc în relația medic - aparținători sau pacient. Acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului fiind doar o refulare personală de neacceptat!”, arată SCJU Sibiu.

Potrivit convorbirii postate pe Facebook, femeia îi reproșează medicului că nu l-a tratat cum se cuvine pe tatăl ei.

Medicul îi răspunde: „Auzi, vrei să te dau pe mâna poliției?” sau „Ce vrei tu, nesimțito? Eu i-am dat boala lui taică-to? Nesimțită ordinară!”.

Femeia care a publicat înregistrarea susține că este doar una dintre discuții, dar „există și alta din care reies posibile fapte penale și disciplinare, care va fi depusă zilele următoare la instituțiile competente să le soluționeze. Poate se va sesiza cineva și mai repede, cine știe!”.

×
Subiecte în articol: medic pacient jigniri sibiu