x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Animaţie pe străzile Capitalei, la aniversare

Animaţie pe străzile Capitalei, la aniversare

de L. Budin    |    20 Sep 2019   •   18:30
Animaţie pe străzile Capitalei, la aniversare
Sursa foto: Victor Stroe

În acest sfârşit de săptămână se organizează două evenimente dedicate aniversării a 560 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului. Pe bulevardul Unirii vor fi concerte şi activităţi pentru copii, iar în Piața Constituției are loc un concurs internațional de proiecţii video 3D.

În perioada 21 – 22 septembrie, tronsonul cu fântâni al bulevardului Unirii se transformă în arteră pietonală, unde se organizează o adevărată petrecere în stradă – iCeleBrate my City. Începând cu ora 10.00, au loc activităţi creative şi distractive pentru copii, se organizează un teatru ambulant şi un bazar urban. Tot în zonă se ţine şi Bucharest Food Festival – Street Edition, cu specialităţi culinare gătite pe loc. Totul e organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Cea de-a 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping iMapp Bucharest va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 17.00, în Piața Constituției. Opt echipe îşi vor proiecta lucrările pe faţada Palatului Parlamentului, iar un juriu internaţional va decide cine sunt câştigătorii. Înaintea concursului, pe scena din Piaţa Constituţiei vor urca doi maeştri ai muzicii electronice: SCHILLER şi Waldeck. Intrarea este liberă. 

 

În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 19.30 și 21.30, are loc „Simfonia Apei” în zona fântânilor din Piaţa Unirii. În zilele menţionate va fi restricţionat traficul rutier pe bulevardul Unirii, segmentul cuprins între bd. Dimitrie Cantemir şi Splaiul Independenţei (zona fântâni).

×