x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Argeş: Inundaţii în localităţile Stâlpeni şi Mihăeşti

Argeş: Inundaţii în localităţile Stâlpeni şi Mihăeşti

07 Iul 2018   •   19:30
Argeş: Inundaţii în localităţile Stâlpeni şi Mihăeşti

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au fost anunţaţi, prin mai multe apeluri primite la numărul unic de urgenţă 112, că, în urma precipitaţiilor căzute în ultimele ore, în localităţile Stâlpeni şi Mihăeşti s-au produs inundaţii. 

 

ISU Argeş intervine în zonele afectate cu autospeciale, motopompe şi 15 pompieri. Potrivit oficialilor ISU Argeş, apa a afectat, din primele estimări, 20 de curţi şi o casă. ANM a emis vineri o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până luni seara în trei sferturi din ţară, precum şi o informare de vreme rea în restul teritoriului. 

În intervalul 7 iulie, ora 16,00 - 9 iulie, ora 21,00, în 31 de judeţe va fi în vigoare atenţionarea Cod galben. Astfel, în zonele deluroase şi montane, precum şi în Oltenia, Transilvania şi local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 25 - 30 l/mp şi pe arii restrânse 50 - 70 l/mp. 

Judeţele atenţionate de meteorologi pe întreg teritoriul sunt: Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova şi Buzău, iar parţial, Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş. 

De asemenea, începând de sâmbătă, de la ora 12,00, şi până luni la ora 21,00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. 

Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi, pe arii restrânse, 30 - 40 l/mp. 

×
Subiecte în articol: pompieri inundatii isu argeş stalpeni mihaesti