x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Asasinul lui Marian Cozma, eliberat pe şest din închisoare

Asasinul lui Marian Cozma, eliberat pe şest din închisoare

de Theodora Şutiu    |    26 Iul 2018   •   10:07
Asasinul lui Marian Cozma, eliberat pe şest din închisoare

Sztojka Ivan, unul dintre ucigaşii lui Marian Cozma, handbalistul ucis într-un bar din Ungaria acum nouă ani, a fost eliberat din închisoare, cu patru ani înainte de termen, pentru bună purtare.

Presa maghiară scrie că Sztojka Ivan a sărbătorit cu familia şi a cumpărat o maşină de lux imediat după ce a devenit un om liber. "Vă rog să nu menţionaţi numele meu, mă tem să nu am probleme. A fost eliberat, dar publicul larg nu a ştiut, totul a fost ţinut secret”, a spus martorul, citat de Borsonline.hu.

Chiar dacă nu el i-ar fi aplicat lovitura de cuţit fatală fostului handbalist, Sztojka a avut un rol important în acel incident, fiind cel care ar fi declanşat scandalul. "A muncit în închisoare şi a studiat, obţinând o diplomă în psihologie, despre psihicul uman", susţin avocaţii maghiarului.

Raffael Sandor, presupusul autor al crimei, şi Nemeth Gyozo, complicele său, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, în iunie 2011, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. Au făcut apel, iar pedepsele cu închisoare pe viaţă au fost reduse la 18 ani, iar cea de 20 a fost redusă la opt. Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria a majorat, în octombrie 2012, pedeapsa lui Ivan Sztojka, de la opt la 13 ani de închisoare. Ulterior, pedeapsa a fost redusă la 9 ani din care făcut doar 5.

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota  din oraşul Veszprém împreună cu alţi colegi, pentru a sărbători naşterea copilului unuia coechipieri. A avut loc o altercaţie, Cozma fiind atacat de un grup de trei bărbaţi, fiind înjunghiat de trei ori, inclusiv în inimă. Sportivul a murit pe loc.  

Până acum au mai fost eliberaţi alţi patru complici: Pal Gabor (care primise o pedeapsă de cinci ani de închisoare), Csaba Bihari (4 ani de închisoare), Gergely Péterné (3 ani de închisoare) şi Antalik László (2 ani şi 8 luni de închioare).

×
Subiecte în articol: marian cozma