x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un nou azil al groazei: 18 vârstnici dormeau pe saltele în subsolul unui cămin din Capitală

Un nou azil al groazei: 18 vârstnici dormeau pe saltele în subsolul unui cămin din Capitală

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2023   •   17:15
Un nou azil al groazei: 18 vârstnici dormeau pe saltele în subsolul unui cămin din Capitală
Sursa foto: antena3CNN

Un alt cămin de bătrâni din Capitală a fost găsit cu nereguli. 18 persoane vârstnice dormeau pe saltele și pe o canapea în subsolul imobilului.

Autoritățile au efectuat verificări după ce o persoană a sunat la 112. 

Patronul a recunoscut că azilul nu are autorizație de funcționare și a mai fost amendat. 

”La data de 22.08.2023 orele 23:23 Secția 16 Poliție a fost sesizată prin apel 112, de către o persoană anonimă cu privire la faptul că la adresa din București, strada Alunişului nr. 199, sector 4, funcționează un azil de bătrâni unde aceștia sunt cazați în condiții improprii.  

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadul Sectiei, iar în urma verificărilor efectuate s-au stabilit următoarele: La adresa în cauză funcționează azilul de bătrâni "La Vecinul cel Bun", iar în locație au fost identificate un număr de 50 persoane aflate în întreținere, dintre care 18 se aflau la demisolul clădirii, dormind pe diverse saltele şi o canapea.  

Administratorul azilului a declarat verbal că persoanele care dormeau la subsol au fost cazate în acel loc, deoarece la etajele superioare ale azilului se efectuau lucrări de renovare, dispuse în controalele anterioare de instituțiile cu atribuții în domeniu.

De asemenea aceasta a precizat că societatea a mai fost sancţionată contravenţional anterior pentru încălcarea legislației in domeniu şi că la acest moment aceasta nu deţine licență de funcționare, fiind în curs de obținere.  

La fața locului s-au deplasat echipaje SMURD, SABIF, Pompieri şi DGASPC, care au efectuat verificări specifice. În urma evaluărilor efectuate de către medici s-a constatat faptul că persoanele cazate nu se aflau în situații ce ar fi necesitat transportul la unitățile spitaliceşti, aceştia prezentând probleme de sănătate specifice vârstei înaintate.  

Având în vedere aceste aspecte nu s-a dispus transportarea la spital sau relocarea vreuneia dintre persoanele în cauză. La adresă a fost instituită paza cu un echipaj al Secției 16 Poliție precum şi cu un echipaj al Jandarmeriei, urmând ca în cursul dimineții să fie efectuate verificări suplimentare de către instituţiile abilitate.

De asemenea, la adresă a rămas un echipaj SABIF pentru a prelua persoane în caz de nevoie. Azilul în cauză a fost închis în urma unui control efectuat de echipa complexă în luna iulie”, se arată în comunicatul poliției. 

 

×
Subiecte în articol: cămin vârstici capitala batrani