x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bănci cu încărcare USB şi stâlpi de iluminat cu WiFi

Bănci cu încărcare USB şi stâlpi de iluminat cu WiFi

de Monica Cosac    |    06 Noi 2018   •   13:10
Bănci cu încărcare USB şi stâlpi de iluminat cu WiFi

O stradă din Cluj-Napoca va deveni prima arteră „smart” din România, cu bănci care permit încărcarea prin USB a telefoanelor mobile şi stâlpi de iluminat cu WiFi şi camere video. Proiectul de modernizare a străzii respective a fost aprobat, ieri, de Consiliul Local, şi va fi realizat cu fonduri europene.

Este vorba de strada Molnar Piuariu şi, potrivit primarului Emil Boc, artera este un model de structură urbană în România, care va fi replicat şi în alte părţi ale oraşului. Concret, aici vor fi amplasate bănci cu încărcătoare USB şi vor fi instalaţi stâlpi de iluminat cu WiFi integrat, camere video, dar şi un sistem automat de irigare cu senzori de umiditate pentru arbori. Potrivit proiectului, după modernizare, artera va avea, pe lângă dotările tehnologice amintite mai sus, şi mai mult spaţiu pietonal, mai mulţi copaci. De asemenea, vor fi construite cişmele cu apă şi piste de biciclete.

Finanţarea proiectului este realizată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, şi se ridică la 1,3 milioane de euro. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că lucrările vor dura aproximativ nouă luni din momentul depunerii documentaţiei. Zona care va fi reamenajată va avea o suprafaţă de circa 4.500 mp.

Vor fi construite staţii de încărcare pentru biciclete şi trotinete electrice, dar şi două staţii de încărcare pentru autoturisme electrice”, Ovidiu Cîmpean, Primaria Cluj-Napoca

 

 

×
Subiecte în articol: bănci cu încărcare USB