x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un bărbat a fost închis 37 de ani pe nedrept. Despăgubiri uriașe pentru fiecare zi de închisoare

Un bărbat a fost închis 37 de ani pe nedrept. Despăgubiri uriașe pentru fiecare zi de închisoare

de Redacția Jurnalul    |    19 Feb 2024   •   15:00
Un bărbat a fost închis 37 de ani pe nedrept. Despăgubiri uriașe pentru fiecare zi de închisoare
Sursa foto: Hepta

Un bărbat a stat 37 de ani în închisoare deși nu era vinovat. Acesta va primi acum despăgubiri de 1.000 de lei/zi pentru perioada petrecută în penitenciar.

Un bărbat, care şi-a petrecut ultimii 37 de ani în închisoare nevinovat, va primi câte o mie de dolari pentru fiecare zi de închisoare

Robert DuBoise a fost condamnat pentru o crimă pe care nu a comis-o. 

Consiliul Local din Tampa i-a acordat americanului Robert DuBoise, în vârstă de 56 de ani, despăgubiri cu 14 milioane de dolari pentru cei 37 de ani petrecuți în închisoare pentru viol și crimă.

EL a fost condamnat în august 1983 pentru violarea și uciderea unei tinere de 19 ani, Barbara Grams, în Tampa. Robert DuBoise se afla pe lista condamnaților la moarte a statului Florida.

"Am petrecut 37 de ani închis pentru fapte pe care nu le-am comis. Asta se întâmplă atunci când poliția se concentrează pe persoana greșită, inventează dovezi să-și susțină teoria și nu anchetează ca să afle adevărul. Vieți sunt distruse și comunitățile sunt mai puțin sigure", a declarat DuBois, conform CNN

Probele ADN au arătat că este nevinovat

La momentul procesului lui DuBoise, nu exista nicio dovadă fizică sau circumstanțială care să-l conecteze pe DuBoise de atac, conform Proiectului Innocence din Florida.

Înainte de a fi condamnat, a fost transportat la închisoarea din Hillsborough County. Un informator al închisorii care a vorbit cu DuBoise a mărturisit mai târziu în mod fals că DuBoise a mărturisit crima în timpul șederii în închisoare. 

Bărbatul a fost eliberat în august 2020, după ce dovezile ADN i-au stabilit nevinivăția. Potrivit organizației Innocence Project of Florida, care l-a sprijinit pe Robert DuBoise, în timpul procesului inițial nu au existat probe fizice sau circumstanțiale care să-l lege pe acesta de crimă.

Consiliul Local Tampa îi va plăti 14 milioane de dolari în trei rate. Prima plată este de 9 milioane de dolari, urmată de salțu 3 milioane în 2025 și încă 2 milioane în 2026, potrivit antena3CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×