x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bilete la un concert Bon Jovi la Viena, şpaga pentru Valeriu Zgonea

Bilete la un concert Bon Jovi la Viena, şpaga pentru Valeriu Zgonea

de Cristian Anton    |    10 Ian 2018   •   08:00
Bilete la un concert Bon Jovi la Viena, şpaga pentru Valeriu Zgonea

Consilierul judeţean Dumitru Dobrică a plătit în 2013 o excursie la Viena şi bilete la concerte pentru Valeriu Zgonea şi actuala soţie în schimbul sprijinului pentru numirea fiicei sale într-o importantă funcţie publică, potrivit rechizitoriului prin care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

„Numitul Dobrică Dumitru a organizat, pe cheltuiala SC (...) SA Pătârlagele, pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan şi concubina sa, o excursie de 4 zile la Viena, în intervalul 16.05.2013 - 19.05.2013, suportând inclusiv contravaloarea unor bilete la concerte susţinute de (...) şi (...), excursie contractată prin intermediul SC (...) SRL Buzău. (...) În vederea disimulării plăţii sejurului pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan, numitul Dobrică Dumitru i-a cerut (...) să întocmească separat o factură pe numele acestuia, pe care de altfel numitul Dobrică Dumitru a achitat-o personal în numerar, iar concubina sa a fost înscrisă pe o altă factură emisă pentru SC (...) SA cu explicaţia „prestări servicii””, se arată în rechizitoriu.

În perioada menţionată de DNA, Valeriu Zgonea, pe atunci preşedintele Camerei Deputaţilor, a mers la un concert susţinut de trupa rock Bon Jovi pe Hipodromul din Viena. Zgonea se afla în Austria într-o vizită de lucru


Conform aceleiaşi surse, factura a fost întocmită în favoarea unei societăţi comerciale, cu scopul de a putea deduce ulterior cheltuielile. „Despre programul sejurului, numitul Dobrică Dumitru a informat-o telefonic pe (...), acesta precizând ca inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan are la Viena şi o întâlnire oficială cu nişte ambasadori. (...) De altfel, articolele de presă de la acel moment confirmau participarea inculpatului Zgonea Valeriu Ştefan la concertul (...) de la Viena legat de o vizită oficială a inculpatului”, se mai menţionează în rechizitoriu.Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă. Fostul lider PSD ar fi primit de la Dumitru Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

×
Subiecte în articol: concert bon jovi spaga zgonea valeriu zgonea