x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Lăcașurile de cult intră în era digitală. Catedrala Mântuirii Neamului afișează cod QR pentru donații

Lăcașurile de cult intră în era digitală. Catedrala Mântuirii Neamului afișează cod QR pentru donații

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   10:45
Lăcașurile de cult intră în era digitală. Catedrala Mântuirii Neamului afișează cod QR pentru donații
Sursa foto: Facebook

Pe Catedrala Mântuirii Neamului a fost afișat un cod QR pentru persoanele care vor să facă donații online sau prin SMS. Banii vor fi folosiți pentru pictura în mozaic a lăcașului de cult.

Bannerul are latura de 3 metri pe una dintre turlele clădirii. Decizia a fost luată de Patriarhia Română. Prin accesarea acestui cod se oferă acces rapid la informații utile credincioșilor ortodocși care doresc să facă o donații pentru viitoarele picturi. 

Catedrala Mântuiturii Neamului nu este singurul lăcaș de cult care apelează la digitalizare. Alte biserici care se folosesc de tehnologia informației mai sunt Catedrala Mitropolitană din Iași și Mănăstirea Putna, unde solicitările de acatiste se trimit pe mail. Este disponibil și codul IBAN, pentru contribuții bănești. 

De asemenea, sunt oferite pachete cu prețuri diferite în funcție de numărul de lumânări, pomelnice sau beneficiari. Cel mai scump pachet ajunge la 100 de euro, transmit Stirile ProTV. La Mânăstirea Cernica există însă și pomelnice ori acatiste pentru persoanele sărace, la 1 leu pentru 10 nume de vii și 10 morți. 

 

 

×