x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sute de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură. FACIAS cere urgentarea lucrărilor de reparații și reabilitare

Sute de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură. FACIAS cere urgentarea lucrărilor de reparații și reabilitare

de Redacția Jurnalul    |    17 Noi 2023   •   17:06
Sute de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură. FACIAS cere urgentarea lucrărilor de reparații și reabilitare

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) s-a adresat instanței pentru a obliga autoritățile locale din București să depună toate eforturile pentru ca bucureștenii să aibă apă caldă și căldură. În aceste zile locuitorii din peste 200 de blocuri din Capitală nu au căldură și apă caldă, în timp ce prognoza arată că în zilele următoare am putea avea parte de temperaturi negative.

Potrivit FACIAS, lentoarea cu care se lucrează este de neacceptat, și nu doar că nu au fost începute lucrările planificate pentru 2023, nu au fost nici măcar terminate cele aferente anului trecut.

 

 „FACIAS duce o luptă continuă pentru drepturile cetățenilor din Bucuresti încă de anul trecut, iar pentru asta a dat deja în judecată Primaria Capitalei, solicitând instanței să oblige Primăria și compania de termoficare să urgenteze lucrările.

În prag de iarnă, Capitala rămâne iar fără căldură și apă caldă. Locatarii din aproximativ 220 de blocuri, vorbim de peste 100.000 de oameni, sunt nevoiți să-ți încălzească apă pentru a se spăla și să înfrunte frigul din case, în condițiile în care temperaturile pot ajunge noaptea și până la -2 grade Celsius. FACIAS a dat în judecată Termoenergetica în acest an pentru prejudiciile aduse cetățenilor în ultima perioadă și a solicitat instanței să oblige compania de termoficare să urgenteze lucrările. Cum? Să aloce mai multe resurse. Mai mulți oameni, mai mulți bani, să subcontracteze lucrările dacă nu există suficientă resursă umană internă și să lucreze în schimburi, totul pentru a finaliza la timp lucrările. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum Bucureștiul are parte de aceleași probleme.

Fundația a trimis zilele acestea o serie de întrebări pentru a vedea progresele sistemului față de anul 2022. Răspunsul primit de la Termoenergetica indică doar continuarea lucrărilor inițiate în anul anterior, fără a oferi un plan clar sau termene de finalizare. Concret, nimic nou anul acesta. Nu doar că nu au încheiat ce trebuia finalizat iarna trecută, dar nu au început nicio lucrare planificată pentru 2023”, transmite FACIAS.

 

 

 

×
Subiecte în articol: facias blocuri apa calda