x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Brăila: S-a înregistrat primul caz de deces în urma infectării cu West Nile

Brăila: S-a înregistrat primul caz de deces în urma infectării cu West Nile

24 Sep 2016   •   16:50
Brăila: S-a înregistrat primul caz de deces în urma infectării cu West Nile

O femeie din municipiul Brăila, în vârstă de 81 de ani, a murit în urma infectării cu virusul West Nile, fiind primul caz de deces din această cauză la nivelul judeţului, după cum a confirmat sâmbătă, pentru AGERPRES, prefectul de Brăila, Mădălina Cochino. 

"DSP a trimis o circulară prin care m-a informat că a fost un caz deces din cauza virusului West Nile. Decesul a fost înregistrat în municipiul Brăila, la spital, la o femeie în vârstă de 81 de ani, cu meningită acută a virusului West Nile. Pacienta fost internată pe data de 9 septembrie, în comă, şi a decedat pe data de 19 septembrie", a declarat Mădălina Cochino. 

Potrivit site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică, din cele 77 de cazuri de infecţie West Nile înregistrate în sezonul 2016, în perioada 1 mai - 22 septembrie, cele mai multe cazuri, respectiv 17, au fost înregistrate în judeţul Brăila. 

"Cazurile au fost în municipiul Brăila, în oraşul Însurăţei, în oraşul Ianca, în satul Pântecani din comuna Galbenu, în satul Plopu care aparţine de oraşul Ianca, în satul Agaua din comuna Frecăţei şi în comuna Movila Miresii", a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină. 

La nivelul întregii ţări au fost înregistrate opt decese. 

Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (plase de protecţie), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer. AGERPRES

×