x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bucureşti şi Paris, egale la „nivelul de satisfacţie”

Bucureşti şi Paris, egale la „nivelul de satisfacţie”

09 Sep 2016   •   10:20
Bucureşti şi Paris, egale la „nivelul de satisfacţie”

Eurostat, instituţia care se ocupă de statistica Uniunii Europene, a publicat săptămâna aceasta ultimele informaţii privind mediul urban european – inclusiv nivelul de satisfacţie al locuitorilor din capitalele de pe continent.
Astfel, în zece state membre UE printre care şi România, nivelul de satisfacţie faţă de viaţa în capitală s-a situat anul trecut sub 90%: Atena (71%), Roma (80%), Bucureşti şi Paris (fiecare cu 83%), Sofia (86%), Bruxelles şi Madrid (87%), Nicosia (88%), Lisabonan şi Riga (89%). În acelaşi timp, cel mai ridicat nivel de satisfacţie faţă de viaţa în capitală s-a înregistrat în rândul locuitorilor din Vilnius (98%), Stockholm şi Copenhaga (fiecare cu 97%), Viena şi Luxemburg (fiecare cu 96%), Amsterdam şi Zagreb (fiecare cu 94%), Dublin şi Varşovia (fiecare cu 93%), Tallinn şi Ljubljana (fiecare cu 92%), La Valletta, Helsinki, Berlin şi Praga (fiecare cu 91%), Londra, Bratislava şi Budapesta (fiecare cu 90%).  
Comparativ cu 2012, nivelul de satisfacţie faţă de viaţa în capitală a crescut în majoritatea capitalelor UE. Cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în rândul locuitorilor din Atena (de la 56% în 2012 la 71% în 2015), Budapesta (6%), Riga şi Vilnius (ambele cu 5%), Bruxelles şi Bratislava (ambele cu 4%).  
 

×