x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bunuri contrafăcute de 4,5 milioane de lei, găsite în containere din Portul Constanța

Bunuri contrafăcute de 4,5 milioane de lei, găsite în containere din Portul Constanța

23 Aug 2022   •   16:42
Bunuri contrafăcute de 4,5 milioane de lei, găsite în containere din Portul Constanța

Polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă și vameșii au descoperit în mai multe containere ajunse în Portul Constanța din China și Bangladesh produse contrafăcute sau nedeclarate în valoare de 4,5 milioane de lei.

O echipă de polițiști și vameși a verificat un container sosit din Bangladesh, încărcat cu articole vestimentare, ce avea ca destinatar o firmă din județul Iflov. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat faptul că, în interiorul containerului, se aflau un număr total de 6.540 produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei, au fost confiscate.

Echipa a controlat și un container sosit din China, încărcat cu diverse bunuri, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina.

În urma verificărilor au fost descoeprite în interiorul containerului 8.800 țigări electronice de unică folosință nedeclarate, peste 8.000 ceasuri și cutii pentru telefoane, produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 3.500.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

×
Subiecte în articol: produse contrafăcute