Cafeaua de dimineață a devenit un obicei pentru foarte mulți dintre noi. Dar dacă am înlocui cofeina de dimineață cu ceva mai sănătos și am savura un cocktail din plante cu efecte benefice, de detoxifiere și de relaxare, dar cu același gust de cafea? La asta s-au gândit cei care au conceput cafeaua cu Ganoderma și alte rețete care adaugă la plăcerea de a bea cafeaua o rețetă a sănătății. Tot cu amestec de plante se poate face și cea mai bună ciocolată caldă, care nu e doar delicioasă, ci poate lupta chiar împotriva răcelii și gripei.
Ne-am obișnuit să bem cafea pentru a ne trezi, pentru a avea energie sau chiar pentru a socializa, într-un loc public. O invitație la o cafea e ceva obișnuit, la fel și o pauză de cafea, la o conferință sau la un workshop. În general, dacă depășim o anumită cantitate de cofeină, într-o zi, există și riscul de a ne afecta sănătatea. Dar se poate înlocui cofeina cu ceva care să ne ajute, fără a ne lua din plăcerea de a savura cafeaua. Există o cafea terapeutică, ce conține extract de Ganoderma si Cordyceps. „Ganoderma este o ciupercă miraculoasă care, conform studiilor specialiștilor, e detoxifiant, reglează tranzitul intestinal și merită să fie consumată pentru întărirea imunității și menținerea stării de sănătate”, explică Florin Robertino Florea, reprezentantul companiei care distribuie această cafea în România. Toți cei care vor să afle mai multe detalii despre efectele terapeutice pot suna la numărul de telefon 0722.692244. Cafeaua specială, care conține Ganoderma, se poate cumpăra de pe site-ul companiei ganoderma-cafeagano.com.ro/ unde se pot verifica și rețetele produselor.
Ce conține și cum se prepară
Gustul cafelei cu Ganoderma este la fel de puternic, dar se adaugă proprietățile terapeutice, în cazul cafelei Freeways, cu Ganoderma și Cordyceps, care a fost concepută ca o alternativă sănătoasă la cafeaua obișnuită. Conține ingrediente de foarte bună calitate, atent selectate pentru a conferi un plus de energie și de sănătate. În plus, cafeaua Freeways nu conține ingrediente nocive pentru organism, precum caramel, îndulcitori artificiali, coloranți, aditivi alimentari, antiaglomeranți, conservanți, arome artificiale și altele.
„Cafeaua obișnuită are cofeină mai multă, în timp ce cafeaua cu Ganoderma înlocuiește cantitatea de cofeină cu planta miraculoasă, cu Ginseng și alte plante cu efect terapeutic. Se poate folosi aceeași cantitate de cafea sau chiar mai multă, tocmai pentru că este mai puțină cofeină. Cafeaua care se poate cumpăra de pe piață conține 30% cofeină, iar cafeaua cu Ganoderma conține între 2 și 10% cofeină. Ganoderma, Ginseng și celelalte plante contribuie la energizarea organismului. Unele studii arată că această Ganoderma este și un regenerator celular antiîmbătrânire”, mai spune reprezentantul companiei. Printre proprietățile terapeutice se numără cea de întărire a imunității organismului, susținerea sistemul cardiovascular, reglarea funcțiilor hepatice, eli- minarea stării de oboseală și a senzației de slăbiciune, pentru că este și un foarte bun energizant. O cutie conține 20 de pliculețe, iar un plic de 20 de grame conține cafea (70% robustă, 30% arabica), 3,4 grame de Cordyceps sinensis extract 4:1, 200 miligrame de Ganoderma lucidum, 200 miligrame de lapte de cocos (maltodextrina 0,5%, proteină din lapte 0,5%), 5,4 grame de zahăr brun din trestie de zahăr, 10,8 grame de extract 4:1 (200 mg este echivalent cu 800 mg de pulbere). Pentru preparare se recomandă să se toarne 100 ml de apă fierbinte peste conținutul unui plic de cafea și să se amestece bine, până se dizolvă toată pudra.
Este un produs bio, contribuie la starea de sănătate, iar cei care beau cafea ar trebui să se gândească în primul rând că diferența de preț dintre cafeaua obișnuită și cea cu Ganoderma este dată de efectele benefice pentru organism.
Florin-Robertino Florea, reprezentant Ganoderma Cafeagano
Scade colesterolul și asigură longevitatea
Ganoderma este cunoscută din medicina tradițională chineză, ca fiind cheia unei vieți pline de vitalitate și longevitate. Este o ciupercă rară, cu foarte multe valori terapeutice. Studiile științifice arată că anumite tipuri de ciuperci ganoderma, precum Ganoderma Lucidum și Ganoderma Tsugae au efecte benefice pentru scăderea colesterolului și remedierea alergiilor inflamatorii. „Există și capsule cu Ganoderma Lucidum, detoxifiante și antitumorale. Există capsule pentru stimularea activității la nivel cerebral, care se pot comanda tot de pe site”, explică Florin Robertino Florea.
Și ciocolata caldă poate fi terapeutică
Am putea înlocui plicurile de ciocolată caldă – despre care, de obicei, nici măcar nu știm ce substanțe conțin – cu o altfel de ciocolată, pe bază de fructe și ghimbir. Aceasta este „Ciocolata caldă spicy”, cu Xilitol – Extract din fructe – 44,5%, Amidon de porumb (Zea mays) – 15%, Lapte praf de cocos (Cocos nucifera) – 17%, Cacao alcalină (Theobroma cacao) – 10%, Ghimbir (Zingiber officinalis) – Rădăcină – 10%, Scorțișoară (Cinnamomum verum) – 1,5%, Turmeric (Curcuma longa) – Rădăcină – 1,7%, Bromelaina 1.200 gdu/g și extract din ananas (Ananas comosus) – 0,3%, într-un flacon de 350 de grame. Ghimbirul este unul dintre ingredientele care ajută la rezolvarea problemelor reumatice și a durerilor de stomac. Mai ales în această perioadă, ghimbirul este și un adevarat inamic al răcelii și al tusei, susținând sistemul imunitar. De asemenea, scorțișoara ajută la îmbunătaățirea memoriei, la sporirea atenției, contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge, luptă împotriva îmbătrânirii cauzate de stres, redând strălucirea pielii obosite, dar contribuie și la tratarea răcelilor, guturaiului și a gripei. Turmericul este considerat un bun detoxifiant al organismului, ajută în tratarea diverselor afecțiuni ale pielii și combate anemia. Turmericul este și antiinflamator și poate întări organismul în lupta împotriva astmului, ajutând la eliberarea căilor respiratorii, ameliorând simptomele diverselor alergii.