x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Caz dramatic în Vaslui. ​​​​​​​Copii lăsaţi să moară de foame şi sete în casă

Caz dramatic în Vaslui. ​​​​​​​Copii lăsaţi să moară de foame şi sete în casă

15 Aug 2016   •   09:48
Caz dramatic în Vaslui. ​​​​​​​Copii lăsaţi să moară de foame şi sete în casă
Sursa foto: monkeybusinessimages/Getty Images/iStockphoto

Trei copii, dintre care unul de cinci luni, au fost luaţi cu forţa din îngrijirea unei familii din Vaslui şi internaţi în spital, după ce fuseseră lăsaţi singuri în casă mai mult de două zile de către părinţi. Autorităţile au fost chemate de vecini, copiii fiind luaţi cu scandal.

Vecinii familiei din comuna Dimitrie Cantemir au chemat poliţia după ce au constatat că, timp de două zile, cei doi părinţi ai copiilor nu se întorseseră acasă. Cei trei copii aveau vârstele de cinci luni, doi ani şi patru ani. La intervenţia poliţiei, minorii au fost găsiţi în stare avansată de deschidratare şi înfometare. Poliţia a dispus ducerea de urgenţă a minorilor la spitalul din Huşi, pentru îngrijiri. În timpul operaţiunilor, însă, tatăl copiilor şi-a făcut apariţia, acesta refuzând ca băieţii de doi şi patru ani să fie luaţi. La scurt timp a apărut şi mama minorilor, care a susţinut că, de fapt, fusese plecată doar câteva ore. În cele din urmă, copiii au fost duşi cu forţa la spitalul din Huşi, fiind internaţi alături de mama acestora. "Este inadmisibil să îţi laşi copiii în casă, singuri, flămânzi şi murdari. Fetiţa de cinci luni era deshidratată şi în stare foarte gravă", a declarat prefectul de Vaslui, Daniel Olteanu.

Prefectul de Vaslui a anunţat că va colabora cu Protecţia Copilului pentru investigarea acestui caz, părinţii riscând să fie decăzuţi din drepturi

×