x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cele mai eficiente metode de depozitare

Cele mai eficiente metode de depozitare

07 Feb 2019   •   19:30
Cele mai eficiente metode de depozitare
Sursa foto: evgenyatamanenko/Getty Images/iStockphoto

Dacă locuieşti într-o casă mică şi simţi nevoia de mai mult spaţiu, trebuie să ştii că există soluţii inteligente şi inedite de depozitare a lucrurilor. Totul stă în folosirea fiecărui metru pătrat din casă.

Cârligele simple, mici sau mari îşi fac treaba atât în baie, cât şi în bucătărie. Poţi agăţa de ele de la tigăi, polonice şi mici electrocasnice, prosoape şi săculeţi cu nimicuri, până la chitară sau suport cu buzunare.

Cutiile de carton, din material plastic sau textil pot fi puse atât în bibliotecă şi „adăposti” de la CD-uri, jucării, albume foto, cabluri până la actele casei, cât şi sub pat sau pe dulapuri. Buzunarele de pânză pusă pe un suport metalic şi agăţate de perete pot adăposti obiecte puţin voluminoase, pe care le foloseşti în mod frecvent. Există modele pentru baie, pentru bucătărie sau pentru dormitor.

Etajerele şi sertarele ne ajută să ne ţinem lucrurile la locul lor, în ordine. În baie, micile etajere puse în colţuri dau culoare băii şi pot găzdui o mulţime de mărunţişuri necesare. Nu uita de trolere şi valize. În acestea poţi pune o mulţime de lucruri, de la hainele de sezon până la pături sau lenjerii de pat. Valizele se pot îmbrăca în huse în ton cu mobilierul şi depozita apoi sub pat, într-un colţ de cameră ori pe şifonier. Nici nu-ţi imaginezi câte poţi pune într-o banală pungă de plastic. Sau într-o cutie de pantofi. Poţi lipi etichete pe ele şi depozita în şifonier, în debara.

Cum îţi organizezi dulapul

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l goleşti. Aşa vezi hainele pe care le ai, e uşor să le pui pe categorii (bluze la bluze, pantaloni la pantaloni...). Îţi va fi uşor să extragi lucrurile pe care nu le-ai mai purtat de mult timp şi de care e cazul să scapi. Organizează-le pe categorii, pe ţinute sau pe seturi. Nu ţine pe umeraşe tricouri, jeanşi şi pulovere, ci doar ţesături fine, cămăşi, paltonaşe.

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii Universității din Indiana, SUA, curățenia are un impact benefic nu numai asupra psihicului, dar și asupra fizicului. Astfel, persoanele care fac curățenie și își organizează spațiul în care locuiesc sunt mai active și mai sănătoase, fapt care le îmbunătățește și starea psihică.

 

 

 

×
Subiecte în articol: metode de depozitare