O parte din Circul Metropolitan București ar putea fi transformat în centru de vaccinare anti COVID-19 timp de un an. Acesta ar putea fi amenajat astfel încât să cuprindă două centre de vaccinare, cu 14 puncte de administrare a tratamentului către populație, după cum prevede un proiect aflat în dezbaterea Consiliului General al Capitalei.
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) ar putea prelua, temporar, această clădire. Schimbarea destinației și transmiterea dreptului de administrare ar putea fi aprobată pe termen de un an, însă cheltuielile cu utilitățile rămân în sarcina Circului Metropolitan.
Spaţiul destinat fiecărui centru de vaccinare va include un punct de recepţie, un punct de triaj medical, puncte de vaccinare, un punct de supraveghere postvaccinare.
Fiecare centru va avea un medic coordonator şi va fi organizat cu respecdtarea unui circuit într-un singur sens. Zona de triaj medical va fi deservită de o echipa medicală, punctul de vaccinare va fi deservit de doi asistenţi medicali şi de registrator, iar zona de supraveghere postvaccinare va fi deservită de personal medico-sanitar şi auxiliar, fiind necesar cel puţin un medic.
De asemenea, în fiecare centru de vaccinare se va asigura separarea prin paravane a echipelor de vaccinare, în cazul în care nu există cabinete separate.
Vaccinarea se va realiza pe bază de programare, pentru a se evita aglomeraţia. Oamenii se pot programa online, telefonic, prin medicul de familie ssau prin intermediul direcţiei de asistenţă socială.
La intarea în centrul de vaccinare, va fi verificată temperatura persoanelor, nefiind permis accesul persoanelor cu temperaturi de peste 37,3 grade Celsius. Acestea vor trebui să se reprogrameze.