x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social CNAS: banii asiguraţilor, cheltuiţi mai eficient

CNAS: banii asiguraţilor, cheltuiţi mai eficient

de Monica Cosac    |    24 Oct 2018   •   12:50
CNAS: banii asiguraţilor, cheltuiţi mai eficient
Sursa foto: Comstock/Getty Images

Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate(CNAS), Răzvan Vulcănescu, promite că va gestiona mai eficient banii asiguraţilor. Acesta a afirmat ieri că, anul viitor, va fi reglementat modul în care se vor derula programele de sănătate, printr-o nouă hotărâre de Guvern, astfel încât să ajungă mai mulţi bani în zona de prevenţie şi depistare precoce a bolilor.

„Anul viitor este unul important, în care dorim să aşezăm altfel programele naţionale de sănătate. Va fi o nouă hotărâre de Guvern care va reglementa modul în care se vor derula programele naţionale de sănătate şi va fi o abordare mult mai legată între programele finanţate de Ministerul Sănătăţii şi programele finanţate de CNAS în sensul de a ajunge pe partea de profilaxie, pe partea de prevenţie, screening, să fim mult mai aplicaţi şi mai orientaţi, astfel încât să putem să gestionăm mult mai eficient bugetul pe partea de programe curative”, a declarat preşedintele CNAS, în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Aspen România.

În privinţa medicamentelor şi a accesului la tratamente, Răzvan Vulcănescu promite un buget predictibil, care va fi actualizat în fiecare an. „Nu poţi să vorbeşti despre accesul la medicamente fără să vorbeşti despre clawback. (...) Bugetul de referinţă trimestrial pentru calculul contribuţiei clawback dorim să îl aducem la nivelul anului 2018, să îl transformăm într-un buget de referinţă care să fie predictibil şi updatabil anual, astfel încât să nu ne întâlnim şi în 2028 pentru a discuta de faptul că nu s-a mai schimbat bugetul de zece ani”, susţine Vulcănescu. Însă, până se va întâmpla ceva concret în acest sens, „discuţiile continuă şi vor continua”.

×
Subiecte în articol: banii asiguraţi