x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Consiliere pentru rezolvarea problemelor de la locul de muncă

Consiliere pentru rezolvarea problemelor de la locul de muncă

26 Apr 2017   •   14:22
Consiliere pentru rezolvarea problemelor de la locul de muncă

Ore suplimentare neplătite, sarcini ce depășesc fișa postului, pauze prea puține și prea scurte, contracte abuzive. Cam aşa arată relaţia dintre patroni şi angajaţi în România, chiar dacă am ajuns în anul 2017. Acum, salariaţii pot obţine consiliere în rezolvarea problemelor de la muncă, ei având mai multe drepturi decât își închipuie.

1 Mai este Ziua Internațională a Muncii, o zi în care se celebrează dreptul la muncă în condiții decente, adică un job civilizat, neîngreunat de abuzurile și nedreptățile pe care foarte mulți dintre noi le suportăm la locul de muncă. “Meriți 1 serviciu MAI uman” este a doua etapă a campaniei “Servici’ ușor”, care își propune să aducă la cunoștința angajaților din Romania că își pot îmbunătăți condițiile de la job dacă se solidarizează în sindicate.

Ziua Muncii e o zi în care sărbătorești reușitele generațiilor anterioare de a îmbunătăți condițiile de muncă. Dar ce este de sărbătorit atunci când cei ca tine lucrează într-un sistem al muncii plin de hibe și abuzuri, în care șefii îți fac programul de lucru și contractul de muncă după bunul lor plac, iar vocea ta nu înseamnă nimic? Nu pare a fi tocmai o situație ce merită sărbătorită, ci mai degrabă rectificată. Campania “Servici’ ușor”, îşi propune să-i informeze pe angajați despre drepturile pe care le au și ce pot face pentru a și le apăra. Ei pot contacta serviciul de consultanță pe probleme de muncă scriind pe "mailul-verde@serviciusor.ro".

Servici' ușor [O campanie de apărare a DREPTURILOR & INTERESELOR ANGAJAȚILOR]

×