x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Copii duși la spital, cu suspiciune de rujeolă

Copii duși la spital, cu suspiciune de rujeolă

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2024   •   10:20
Copii duși la spital, cu suspiciune de rujeolă

La Unitatea de Primire a Urgențelor - SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița au fost duși în noaptea de vineri spre sâmbătă 15 copii, cu vârste între 1 și 17 ani, din orașul Năsăud, cu suspiciune de rujeolă. Copiii nu erau vaccinați cu vaccinul ROR.

Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, a declarat, sâmbătă, că minorii prezentau simptome precum febră, tuse, erupții cutanate, dureri abdominale, greață, vărsături. Toți cei 15 copii cu suspiciune de rujeolă erau în stare stabilă, conștienți, cooperanți.

„După investigațiile din UPU-SMURD, copiii au fost transferați la Secția Boli Infecțioase pentru evaluare medicală și tratament. În cursul nopții, aceștia au fost externați cu suspiciune de rujeolă, tratament medical, recomandări și indicația de izolare la domiciliu pe o perioadă de 5-7 zile”, spune Strungari.

Conform declarațiilor părinților, copiii nu au fost vaccinați cu vaccinul ROR.

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a fost notificată despre aceste cazuri.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în data de 5 decembrie 2023, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copii rujeola spital