x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum a rămas un șofer fără mașină. Sistem ilegal SCUMP găsit sub capota unui autoturism vechi

Cum a rămas un șofer fără mașină. Sistem ilegal SCUMP găsit sub capota unui autoturism vechi

21 Sep 2022   •   13:19
Cum a rămas un șofer fără mașină. Sistem ilegal SCUMP găsit sub capota unui autoturism vechi

Specialiștii de la RAR Bacău au găsit un sistem ilegal la un autoturism Golf 4, în care proprietarul a investit mulți bani, în timp ce mașina se afla într-o stare avansată de degradare.

Polițiștii rutieri l-au oprit în trafic pe șofer, care a rămas astfel fără certificatul de înmatriculare al autovehiculului, ca urmare a mai multor deficiențe constatate de oamenii legii.

Acesta a fost sfătuit să rezolve problemele grave ale mașinii și apoi să ceară certificatul de înmatriculare de la Registrul Auto Român (RAR). Astfel că inspecția tehnică perioadică (ITP) a autoturismului a fost anulată, după ce specialiștii au găsit mai multe probleme. 

Deși proprietarul a investit o sumă considerabilă de bani pentru dotarea mașinii cu un sistem ilegal de tip exhaust cut-off, care are rolul de a evacua gazele de eșapament înainte de toba finală, acesta nu s-a preocupat și de starea precară a autovehiculului. 

"Acel moment când investești toți banii în sistemul “exhaust cut-off” și nu îți mai rămân fonduri pentru repararea pragului străpuns de rugină sau înlocuirea anvelopelor complet uzate. Acest autovehicul s-a prezentat la RAR Bacău pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, dar colegii noștri au decis anularea ITP pentru deficiențele constatate", scrie instituția pe Facebook..

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: rar auto