x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum faci mobila să arate ca nouă

Cum faci mobila să arate ca nouă

12 Dec 2018   •   20:10
Cum faci mobila să arate ca nouă

Chiar dacă îţi cureţi mobila de praf des, ea îşi poate pierde în timp frumuseţea. Pentru a o face să arate din nou bine, este necesar să o cureți în profunzime din când în când. Pentru că unele produse o pot deteriora mai tare, e bine să știi care sunt cele pe care le poți folosi.

În primul rând, şterge mobila cu o cârpă moale de praf. Odată îndepărtat stratul de praf, e timpul să îndepărtezi și murdăria care se acumulează în timp. Folosește o soluție preparată în casă, din două cantități egale de apă și săpun lichid. Amestecă bine și umezește cu el o cârpă de bumbac și stoarce-o bine. Curăță întreaga mobilă cu ea, iar la final, șterge cu o cârpă uscată.

Al doilea pas este hidratarea. Pune două pliculețe de ceai într-un vas cu apă fierbinte. Lasă ceaiul să ajungă la temperatura camerei și folosește-l pe post de soluție de curățat. Umezește o cârpă curată, stoarce-o și curăță lemnul cu ea. Acidul tanic pe care îl conține va ajuta mobila să își recapete strălucirea.

Totodată, trebuie să ai grijă la urmele de apă. Soluția care te ajută să remediezi problema este extrem de simplă: aplică pastă de dinți direct pe pete și maseaz-o cu ajutorul unei cârpe de bumbac până pătrunde în lemn. Pentru petele încăpățânate, amestecă pasta de dinți cu o linguriță de bicarbonat de sodiu. Repetă procedura și la final șterge cu o cârpă curată și uscată.

Fă-o mai strălucitoare

După ce ai curățat mobila, pentru a o păstra în stare bună este recomandat să o ștergi cu o soluție care să îi redea strălucirea. O poți cumpăra din comerț sau ți-o poți prepara acasă din 1 ceșcuță de ulei de măsline și ¼ ceașcă de oțet alb. Umezește cu această soluție o cârpă de bumbac și șterge mobila cu ea.

Pentru a putea elimina cu succes petele de cerneală, amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de apă. Aplică direct pe zonele vizate și șterge locul cu o cârpă de bumbac până când dispare pata. Îndepărtează urmele albe care pot rămâne cu o cârpă uscată și curată.

 

×