Dansul este o activitate care face bine şi corpului, şi minţii. Atunci când ne mişcăm pe muzică, creierul secretă serotonină, un hormon care ne face mai fericiţi. De asemenea, el este o modalitate unică de exprimare, prin care o persoană îşi manifestă stilul propriu şi personalitatea. Iată ce beneficii poate avea asupra organismului.
Starea de bine
Dansul combate în mod eficient stresul și îți dă o stare de bine, care te ajută să tratezi grijile de zi cu zi cu mai multă detașare. În acelaşi timp, el reprezintă o activitate socială, prin intermediul căreia cunoști oameni și formezi prietenii. Și, pentru că studiile au arătat că legarea relațiilor pozitive cu cei din jur duce la creșterea stimei de sine, dansul poate să fie alegerea ideală pentru starea ta de bine.
Totodată, dansul te poate scăpa de eventualele probleme cardiace. Mai multe studii demonstrează faptul că persoanele cu insuficiență cardiacă au reușit să-și îmbunătățească respirația prin intermediul dansului. Eficiența cursurilor regulate de dans s-a arătat și prin îmbunătățirea ritmului cardiac, ceea ce poate ține departe bolile de inimă.
Te ajută să slăbeşti
Pe lângă alte beneficii, dansul este modalitatea prin care poți antrena toate grupele musculare, cu un efort minim și cu zâmbetul pe buze. O oră de dans arde în jur de 400-500 de calorii. Astfel, prin această activitate îți îmbunătățești condiția fizică, îți tonifici musculatura și arzi grăsimea în exces, slăbind armonios.
Efortul fizic depus prin dans crește numărul de leucocite, scade nivelul hormonilor de stres și crește temperatura internă a corpului, ceea ce previne dezvoltarea bacteriilor.
Beneficii pentru psihic
S-a demonstrat că muzica şi implicit dansul exercită o serie de efecte benefice. Acestea determină o serie de stări afective tonice, induc o stare de linişte, conducând la reducerea stărilor detensiune şi anxietate, permit evadarea din cotidian, cresc şi rezistenţa la efort, contribuind în acelaşi timp la învingerea unor obstacole, cum ar fi stările de boală sau handicap şi facilitează comunicarea între persoane.