x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să creşti ierburi aromatice în casă

Cum să creşti ierburi aromatice în casă

11 Dec 2018   •   18:50
Cum să creşti ierburi aromatice în casă

Chiar dacă pare foarte dificil de realizat, nu trebuie să fii expert în grădinărit pentru a creşte ierburi aromatice la tine acasă. Partea interesantă este că nu trebuie să ai o grădină, ci le poți planta în ghiveci, pe care-l ții pe balcon sau pervaz. Iată câteva idei.

Răsadurile plantelor pe care vrei să le plantezi, adică busuiocul, coriandrul, cimbrul, rozmarinul sau oregano, necesită foarte multă atenţie. Ele au nevoie de lumină și de apă, deoarece ramurile lor tind să se usuce foarte repede. Cea mai ușoară modalitate de a începe să crești propriile plante aromatice ar fi să le folosești pe cele care sunt deja preambalate - le poți găsi la anumite supermarketuri. Dacă vrei să încerci cu semințe, este foarte bine, dar sunt mai greu de îngrijit și necesită mai multă atenție.

Cel mai bun ghiveci

Atunci când vine vorba de ghiveci, ține minte cel mai important lucru, care este drenajul. Ghiveciul va avea nevoie de acces pentru ca apa să se scurgă. Vasele de teracotă sunt cele mai bune, deoarece sunt perfecte pentru grădinărit.

Nu uita de apă și lumina soarelui

Să vorbim despre udarea plantelor - va trebui să faci acest lucru cel puțin o dată pe zi. În timpul verii, este mai bine să le uzi seara, astfel încât apa să ajungă la rădăcini înainte de a se usca.

Plantele trebuie să respire

Niciodată nu trebuie să pui mai multe plante în același ghiveci, deoarece au nevoie de spațiu pentru dezvoltare. De asemenea, trebuie să tai ierburile din când în când, pentru a împiedica să înflorească. Folosește un amestec de pământ de flori, compost (îngrășământ care îmbogățește solul cu substanțe nutritive) și vermiculita (reține umezeală și aerisește pământul).

Răsadurile, care apar în câteva săptămâni, se scot cu grijă (fără să le rupi rădăcinile) și se replantează într-un ghiveci normal, la distanță de câțiva centimetri între ele.

×
Subiecte în articol: ierburi aromatice