x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să-și faci singur decorațiunile de Crăciun

Cum să-și faci singur decorațiunile de Crăciun

19 Dec 2018   •   20:50
Cum să-și faci singur decorațiunile de Crăciun

Magazinele sunt pline astăzi cu ornamente de tot felul pentru împodobirea casei și a bradului de Crăciun. Chinezești, din plastic, făcute pe bandă rulantă, decorațiunile sunt multe, colorat, uneori frumoase, însă adesea n-au niciun dichis. Dacă vrei să nu cumperi însă aceleași obiecte trase pe bandă rulantă, din materiale ieftine, poți să-ți pui mintea la conttribuție și să te bucuri de spiritul sărbătorilor de iarnă confecționându-le chiar tu.

Poți începe simplu, cu niște conuri de brad pe care le vopsești cu ajutorul unui spray argintiu sau auriu și apoi le lipești la bază o panglică subțire. Iei apoi niște crenguțe de brad, le prinzi la mijloc în formă de fulgi de zăpadă, coși doi-trei nasturi roșii și adaugi o sfoară în formă de fundiță.

Dacă vrei altfel de globulețe, poți să cumperi unele simple, transparente, pe care să le umpli cu biluțe colorate, ori cu folii mici de aluminiu.

Dacă ai timp poți să faci diverse obiecte mici din fetru. Desenezi cu creta pe el forma pe care vreți să i-o dai, inimioare, braduți, ciorăpei sau chiar bufnițe ori pisicuțe. Le tai apoi cu foarfeca, le umpli cu vatelină și le coși pe dinafară cu o ață mai groasă. Fetrul este un material tocmai bun pentru astfel de obiecte pentru că este mai gros, se taie ușor și își menține mult timp forma.

Globulețe puteți să confecționați și din nasturi. Iei polistiren în formă de minge, îl vopsești și apoi și lipești pe el nasturi de diverse culori și dimensiuni. La sfârșit lipești și o fundă subțire cu care îl atârni în brad.

Brad de Crăciun din cărți

Dacă vrei o atmosferă boemă de Crăciun poți să-ți așezi cărțile din bibliotecă unele peste altele pe podea, pe cele mai mari la bază, apoi din ce în ce mai mici, până capătă formă de brad. În vârf pui o stea alcătuită din sfoară înfășurată pe o sârmă și la sfârșit adaugi o instalație luminoasă. Îți garantez că vei avea o atmosferă de Crăciun boemă și originală.

Nasturii, sfoara, sârma, rămurelele, foile de hârtie, condimentele din bucătărie, cărțile din bibliotecă, prosoapele de bucătărie, polistirenul, fetrul, vatelina, lipiciul, acul și ața, te ajută să-ți creezi acasă un Crăciun original.

 

 

 

×
Subiecte în articol: decoratiuni craciun