x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum se circula in Bucuresti: Principalele artere, curăţate în proporţie de 30%-40%

Cum se circula in Bucuresti: Principalele artere, curăţate în proporţie de 30%-40%

23 Mar 2018   •   09:12
Cum se circula in Bucuresti:  Principalele artere, curăţate în proporţie de 30%-40%

Traficul rutier în Capitală se desfăşoară vineri în condiţii normale de iarnă, arterele principale fiind curăţate în proporţie de 30%-40%, a informat Primăria Municipiului Bucureşti.

 

Conform municipalităţii, operatorii de salubritate au acţionat şi în majoritatea staţiilor şi refugiilor RATB, din toate cele şase sectoare, unde a fost degajată zăpada, astfel încât accesul pietonilor la mijloacele de transport să se desfăşoare în condiţii normale.

La ora 07,00, situaţia pe sectoare în ceea ce priveşte curăţarea arterelor principale era următoarea: Sectorul 1 - 20%; Sectorul 2 - 30%; Sectorul 3 - 30%; Sectorul 4 - 40%; Sectorul 5 - 30%; Sectorul 6 - 40%.

Operatorii au acţionat în cursul nopţii cu 400 de utilaje: Sectorul 1 - 89 de utilaje; Sectorul 2 - 49 de utilaje; Sectorul 3 - 62 de utilaje; Sectorul 4 - 95 de utilaje; Sectorul 5 - 37 de utilaje; Sectorul 6 - 61 de utilaje.

Reprezentanţii Poliţiei Locale au acţionat cu 18 echipaje/schimb şi au verificat modul în care operatorii de salubritate îşi desfăşoară activitatea şi respectă procedurile de intervenţie. Ei au sesizat aspecte depistate în teren privind străzi cu depuneri de polei, copaci căzuţi, panouri publicitare, schele de construcţii neancorate şi cabluri căzute. Totodată, au acţionat pentru fluidizarea circulaţiei în intersecţiile unde nu au funcţionat semafoarele.

Angajaţii RATB au acţionat cu soluţii anti-îngheţ pentru asigurarea accesului pe liniile de tramvai, la macazuri, precum şi la refugiile de tramvai. Pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugii au fost angrenaţi 353 salariaţi.

RATB a acţionat cu 22 de utilaje de deszăpezire şi 44 de angajaţi, fiind pregătită să intervină pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile cu 1.131 salariaţi, 207 vehicule şi utilaje, precum şi cu rezerve suficiente de sare, nisip şi soluţii anti-îngheţ, a mai informat PMB. AGERPRES

×