x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Dâmboviţa: Bătrân cu larve în răni la picior, adus la Spitalul Judeţean Târgovişte de la un centru social

Dâmboviţa: Bătrân cu larve în răni la picior, adus la Spitalul Judeţean Târgovişte de la un centru social

25 Iul 2016   •   14:55
Dâmboviţa: Bătrân cu larve în răni la picior, adus la Spitalul Judeţean Târgovişte de la un centru social

Un bătrân de 67 de ani cu larve în răni de la picior a ajuns la Spitalul Judeţean Târgovişte de la Centrul de Asistenţă Medico Socială Bucşani din judeţul Dâmboviţa.

Acest caz s-a întâmplat acum o lună, dar s-a aflat abia acum, după mediatizarea unui caz similar de la Spitalul de Arşi din capitală.

''În data de 23 iunie, bătrânul a fost adus cu ambulanţa de la Centrul de Asistenţă Medico Socială Bucşani, judeţul Dâmboviţa, pentru consult la Departamentul de Urgenţă, pentru afecţiunile dumnealui cronice de care suferea şi pentru care era asistat, printre acestea numărându-se şi o insuficienţă circulatorie venoasă periferică a membrelor inferioare, respectiv nişte varice cu ulcere varicoase. Una dintre aceste ulceraţii s-a exematizat, iar la momentul la care a fost examinat de către medicii de la Urgenţă şi de către chirurg, la momentul la care s-a făcut toaleta, sub crusta hematică au fost găsiţi nişte viermişori'', a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Firoiu.

Aceasta nu a explicat de ce abia acum sunt făcute publice aceste informaţii şi a mai precizat că în prezent pacientul este în stare bună.

''Pacientul, după ce a fost examinat de toţi medicii specialişti pentru toate afecţiunile dumnealui şi a fost toaletat, examinat, dezinfectat şi i s-au administrat antibiotice, s-au făcut recomandări în scris medicilor de la centru şi celor care îl supraveghează şa centrul medico-social pentru continuarea tratamentului, al toaletei plăgii, împreună cu recomandările şi cu reţetele a fost retrimis către centru. La momentul acesta ne-am interesat şi starea lui este bună'', a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Firoiu.

Întrebată dacă medicii de la centrul medico-social de la Bucşani ar fi trebuit să observe larvele din rana pacientului, iar apoi să cureţe rana, Elena Firoiu a răspuns: "Nu pot să comentez sau să spun altceva decât că teoretic şi practic da''. AGERPRES

×