x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Denunţarea” ţânţarilor

„Denunţarea” ţânţarilor

de Monica Cosac    |    01 Aug 2018   •   16:19
„Denunţarea” ţânţarilor

Primarul general, Gabriela Firea, a solicitat intensificarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor acolo unde există sesizări din partea cetăţenilor. Solicitarea a fost făcută în contextul în care actualele condiţii meteorologice, ploi şi umezeala accentuată, favorizează înmulţirea acestor insecte, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Pentru a putea face astfel de sesizări, Municipalitatea pune la dispoziţia bucureştenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868.  

Totodată, edilul şef a făcut un apel către asociaţiile de proprietari să elimine acumulările de apă din subsolurile inundate, pentru că acestea favorizează dezvoltarea larvelor de ţânţari.

De asemenea, deţinătorii de terenuri virane au obligaţia să îndepărteze buruienile de pe aceste terenuri, pentru a împiedica înmulţirea insectelor, precizează Municipalitatea. Poliţiştii locali vor verifica în teren, în perioada următoare, atât acţiunile de combatere a ţânţarilor, cât şi starea terenurilor virane, în sensul îndepărtării vegetaţiei spontane şi menţinerii stării de salubrizare pe aceste terenuri.

×