x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dr. Ioan Lascăr: Secţia de Arşi de la Floreasca este perfect funcţională

Dr. Ioan Lascăr: Secţia de Arşi de la Floreasca este perfect funcţională

08 Mai 2016   •   15:30
Dr. Ioan Lascăr: Secţia de Arşi de la Floreasca este perfect funcţională
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Prof. univ. dr. Ioan Lascăr a declarat pentru AGERPRES că, în prezent, Secţia de Arşi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, investiţie ''deosebit de costisitoare", este perfect funcţională, asigurând ''asistenţă de înaltă calitate într-un domeniu medical extrem de delicat", dar constituindu-se şi într-o ''şcoală pentru multiplicarea, în România, a unor asemenea compartimente ce tratează cazuri deosebit de delicate".

''Avem în rezolvare, în prezent, primele trei cazuri. A fost o naştere dificilă şi costisitoare. A durat 16 ani pentru a crea o structură cu totul nouă în România, cu o dotare specifică materială şi umană de vârf. Extrem de costisitoare pentru că un bolnav ars reprezintă cel mai complex şi mai costisitor tip de pacient. Fiind o structură absolut nouă, a fost necesară şi profesionalizarea personalului medical ce o deserveşte. Acum această unitate medicală este una competiţională la nivel mondial, fiind proiectată, croită, dotată ca afară şi funcţionând cu personal având o viziune racordată la ceea ce este mai nou în asemenea instituţii în spaţiul european", a spus Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie de la Floreasca.

El a arătat că o asemenea unitate medicală poate fi considerată, simultan, pilon şi centru metodologic.

''Sistemul nostru de sănătate este cam învechit raportat la palierul de calitate pe care îl reclamă acest tip de asistenţă de sănătate. Noua unitate este, însă, o şcoală pentru multiplicarea unor asemenea compartimente ce tratează cazuri deosebit de delicate din punct de vedere medical în România", a afirmat medicul.

Dr. Lascăr a dezvăluit faptul că există un grup de lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii, care va pune la punct o strategie ce vizează înfiinţarea, în viitorii 4 - 5 ani, a unui compartiment de arşi în importantele centre medicale universitare ale ţării.

''S-a ajuns la concluzia că este necesară îmbunătăţirea asistenţei pacienţilor arşi în întreaga ţară şi apelând la finanţare de la Banca Mondială, în acord cu previziunile respectivului grup de lucru, într-un viitor cât mai apropiat, 4 - 5 ani, va fi posibil să diseminăm acest tip de unitate la nivelul regiunilor ţării, într-o primă fază în 4 - 5 centre medicale româneşti", a arătat Lascăr.

Acesta a participat la Comăneşti, în acest sfârşit de săptămână, la redeschiderea Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc ce îi poartă numele ca urmare a contribuţiei sale la susţinerea eforturilor de modernizare. AGERPRES

×