x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Elevii de clasa a XI a ar putea învăţa despre fake news

Elevii de clasa a XI a ar putea învăţa despre fake news

de Theodora Şutiu    |    31 Oct 2018   •   10:30
Elevii de clasa a XI a ar putea învăţa despre fake news

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a declarat că va lansa în dezbatere publică un proiect de lege care implică introducerea în programa liceenilor de clasa a XI o nouă materie numită "Gândire critică în contextul fake news şi al ideologiilor extremiste".

"Dezvoltarea fenomenului “fake news” generează o criză pentru societatea contemporană şi ameninţă inclusiv buna funcţionare a democraţiilor liberale. Ascensiunea recentă a partidelor izolaţioniste, rasiste şi antieuropene reprezintă o dovadă în acest sens. Cred că tinerii pot fi deprinşi din vreme, în momentul în care se pregătesc să devină cetăţeni implicaţi deplin în viaţa publică, cu acele instrumente ale gândirii critice care pot identifica o ştire falsă sau o tentativă de manipulare în interesul unei ideologii a urii şi discriminării", susţine liberalul.

Raeţchi susţine că prin o astfel de materie care să trateze această temă răspunde unei provocări sociale majore a prezentului şi viitorului, poate fi uşor adaptată programei şcolare. "Printre temele care vor fi abordate în cadrul disciplinei se numără identificarea unor ştiri false, verificarea ştirilor din mai multe surse, formarea unui mecanism critic şi analitic de recepţionare a ştirilor, identificarea manipulărilor informaţiei", se mai arată în procesul legislativ.

×
Subiecte în articol: ovidiu raetchi