x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Gabriela Firea: Cardul european pentru tineret va fi disponibil în România din primăvară

Gabriela Firea: Cardul european pentru tineret va fi disponibil în România din primăvară

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2022   •   10:50
Gabriela Firea: Cardul european pentru tineret va fi disponibil în România din primăvară
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Cardul european pentru tineret, prezent în 38 de țări europene, va fi disponibil în România din primăvară, a anunțat, luni, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

„Cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvară! Pregătim documentele care vor ajunge pe masa Guvernului pentru parafarea parteneriatului cu Asociația Cardului European pentru Tineret, prezentă în 38 de țări europene și are 40 de organizații membre”, a spus Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

În acest fel, orice tânăr din România va putea avea un astfel de card care să-i ofere beneficii și reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee, așa cum au peste 6 milioane de tineri europeni.

„Colaborăm cu Asociația Pentru Mobilitate Europeană, organizația națională membră a Asociației Cardului European pentru Tineret. Foarte important, cardul va fi gratuit!”, a spus Firea.

În paralel, guvernanții din România sunt în linie dreaptă cu reorganizarea instituțiilor din țară, în urma separării activităților de sport și tineret.

„În bugetul pe anul 2023, avem 100 milioane de lei pentru operaționalizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret. Fiecare dintre cele 42 de instituții are nevoie de minimum 16 angajați pentru a funcționa și nu poate un specialist în sport să preia atribuții pentru tineret, familie sau natalitate. Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de angajați pentru a completa acolo unde nu stăm acum foarte bine. De exemplu, la direcțiile din Călărași și Ialomița am preluat doar 4 angajați, iar la Arad sau Sălaj câte 5 persoane. Insuficient și va fi nevoie să angajăm. Acum, din cele 923 de posturi din toate direcțiile județe avem ocupate doar o treime, 361 mai exact, de specialiștii preluați din fostele direcții județene de sport și tineret. Pentru restul, pregătim angajări pentru că ne dorim să fim în contact direct cu tinerii și familiile din toată țara”, a mai spus ministrul.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea cardul pentru tineret