x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Gală de strângere de fonduri pentru persoane fără venituri sau asigurări medicale

Gală de strângere de fonduri pentru persoane fără venituri sau asigurări medicale

23 Oct 2017   •   16:06
Gală de strângere de fonduri pentru persoane fără venituri sau asigurări medicale

Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria va organiza, joi, cea de-a cincea ediţie a Galei din Inimă pentru Viitor. 

"Gala din Inimă pentru Viitor este în fiecare an momentul de bilanţ, dar şi principalul eveniment de strângere de fonduri al Fundaţiei. Organizată sub egida 'Continuăm Tratamentul cu Fapte Bune', Gala se doreşte un prilej prin care să se atragă atenţia că persoanele mai puţin norocoase, fără venituri sau asigurări medicale, au şansa, prin proiectele Fundaţiei, să îşi continue viaţa cu demnitate, având acces la medicamente şi servicii medicale", se arată într-un comunicat al Fundaţiei Policlinici Sociale Regina Maria. 

Potrivit sursei citate, anul trecut au fost strânşi 120.000 de euro, bani ce au fost utilizaţi pentru ca 2.300 de pacienţi fără venituri şi asigurări medicale să beneficieze de 3.200 de consultaţii gratuite. 

În plus, 270 de femei au beneficiat de screening pentru prevenţia cancerului de col uterin, 140 au primit screening de prevenţie a cancerului de sân, 150 de femei au fost incluse în programe de suport psihologic în lupta împotriva cancerului, iar 130 de copii au beneficiat de 270 de consultaţii de stomatologie gratuite în cadrul acestor proiecte speciale derulate în Policlinica Socială Baba Novac. 

"Policlinica Sala Palatului a crescut exponenţial în doi ani şi jumătate, iar de la gala de anul trecut s-au înregistrat 6.800 de consultaţii, dintre care 6.500 au fost adresate pacienţilor sociali cu venituri sub 1.600 lei/lună. În cele două centre educaţionale, am susţinut activitatea a peste 150 de copii", se arată în comunicat. AGERPRES

×