x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Gala Sănătății Mintale 2023 la Palatul Parlamentului. Lansare Campanie ANTIDROG la nivel național „Alege viața, NU drogurile!”

Gala Sănătății Mintale 2023 la Palatul Parlamentului. Lansare Campanie ANTIDROG la nivel național „Alege viața, NU drogurile!”

de Magdalena Popa Buluc    |    16 Oct 2023   •   21:45
Gala Sănătății Mintale 2023 la Palatul Parlamentului. Lansare Campanie ANTIDROG la nivel național „Alege viața, NU drogurile!”

În luna dedicată Sănătății Mintale, Asociația de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup, va organiza luni, 23 octombrie 2023, ora 19, prima ediție a Galei Sănătății Mintale. Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului României în sala C.A. Rosetti.

Conferința de presa va avea loc în aceeași zi, ora 18.

Gala Sănătății Mintale este un eveniment de recunoaștere și stimulare a responsabilității medicale și sociale care își propune să devină o tradiție în România. În același timp, ediția de anul acesta reprezintă cea mai importantă acțiune de promovare și susținere a programelor de prevenție și conștientizare a problemelor consumului de droguri și alcool în rândul copiilor și tinerilor din România.

Gala Sănătății Mintale va reuni peste 300 de specialiști din domeniul sănătății mintale, psihoterapeuți, psihiatri și psihologi. Menționam prezența oficialităților publice la eveniment, printre care reprezentanți ai Ministerului Sanatatii, Ministerului Educatiei, Ministerului Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Secretariatul de Stat pentru Culte, diplomati ai Ambasadelor Straine din România, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, Agenția Națională AntiDrog și personalități marcante din domeniul sănătății, culturii și academic.

Obiectivul principal al Galei îl reprezintă lansarea proiectelor de prevenție și conștientizare, la nivel național asupra consumului de droguri și alcool în rândul copiilor și tinerilor și premierea personalităților marcante din domeniul psihologiei și psihiatriei. Astfel, în cadrul Galei se va lansa și prima campanie demarată de Asociația de Psihoterapie Cognitiv Comportamentală de Grup de conștientizare și prevenție a dependențelor de droguri adresată copiilor și tinerilor și derulată la nivel național sub denumirea „Alege viața, NU drogurile!”.

Seara va fi completată de un program artistic susținut de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, alături de tenorul Alin Stoica, iar prezentatorii evenimentului vor fi Raluca Moianu și Bogdan Chenciu.

 

Campania „Alege viața, NU drogurile!”

Asociația de Psihoterapie Cognitiv Comportamentală de Grup propune un proiect educațional de conștientizare și prevenție a adicțiilor de droguri și alcool adresat copiilor și tinerilor din unitățiile de învățămant primar, gimnazial și liceal la nivel național. 

“Așa cum susținea Malvina Roșu - psihoterapeut și președinte APCCG                                         misiunea noastră este de a preveni consumul de droguri, oferind psihoeducație, sprijin și consiliere  psihologică celor expuși riscului și comunității în general. Campania „Alege viața, NU drogurile” urmărește creșterea gradului de prevenție cu privire la pericolele abuzului de droguri și conștientizarea tinerilor cu scopul de a face alegeri conștiente astfel încât să acorde prioritate sănătății fizice, psihice și emoționale. Această campanie se va desfășura atât fizic în 20 de orașe din țară, începând cu școlile și liceele cu un grad ridicat de risc din București, cât și în mediul online pe toate canalele de social media pentru a ajunge mesajele noastre la cât mai mulți copii și tineri”.

Mesajul campaniei demarate se adresează copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani, în rândul cărora se înregistrează creșteri alarmante ale consumului de droguri.

Acest program implementat la nivel național  își dorește să fie o intervenție integrată a societății civile și a  instituțiilor publice.  

 

Consumul de droguri în România

Cea mai recentă statistică privind consumul de droguri în România arată că, în anul 2021, aproape 20% dintre cei cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani consumaseră cel puțin un tip de drog, un procent aflat în continuă creștere în ultimii ani.

Conform studiului Agenției Naționale Antidrog, cea mai mică vârstă declarată la care s-a început consumul de droguri este 13 ani.

×
Subiecte în articol: Gala Sănătății Mintale 2023