x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cele şase greşeli pe care le fac cuplurile după o ceartă. Lidia Fecioru: "E o formă de tortură emoţională"

Cele şase greşeli pe care le fac cuplurile după o ceartă. Lidia Fecioru: "E o formă de tortură emoţională"

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2024   •   15:00
Cele şase greşeli pe care le fac cuplurile după o ceartă. Lidia Fecioru: "E o formă de tortură emoţională"
Sursa foto: Captura Adevaruri ascunse

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre cele şase greşeli pe care le fac cuplurile după o ceartă.

Ignorarea problemelor

"Oamenii tind să ignore micile obiceiuri sau greșeli ale partenerului pentru a evita certurile. Totuși, ignorarea acestora poate crea tensiuni care se acumulează în timp și duc la conflicte mai mari. De exemplu, o neplăcere aparent minoră, cum ar fi lăsarea hainelor împrăștiate, poate deveni un motiv de ceartă constantă dacă nu este abordată corespunzător. Dacă unul dintre parteneri lasă mereu hainele împrăștiate și celălalt face observații, dar nu se ajunge la o soluție, problema poate evolua într-o sursă constantă de frustrare și neînțelegeri mai grave pe termen lung.

Neacceptarea responsabilității

Responsabilitățile zilnice, cum ar fi treburile casnice sau îngrijirea copiilor, trebuie împărțite echitabil între parteneri. Atunci când unul dintre ei refuză să își asume partea sa, acest lucru poate duce la frustrare și neînțelegeri. În relații, fiecare partener trebuie să accepte responsabilitățile și să colaboreze pentru buna funcționare a familiei. Dacă unul dintre parteneri nu vorbește cu celălalt timp de câteva zile după o ceartă, acest comportament poate agrava resentimentele și poate duce la o ruptură emoțională mai profundă.

Retragerea emoțională

După o ceartă, unii parteneri aleg să se retragă emoțional și să nu mai vorbească pentru perioade lungi. Această tăcere poate fi o formă de tortură emoțională și duce la îndepărtarea emoțională între cei doi, crescând riscul de destrămare a relației. Este important ca, după un conflict, partenerii să comunice și să rezolve problemele, nu să se retragă. Dacă partenerii nu discută despre nevoile și așteptările lor în mod regulat, mici nemulțumiri se pot transforma în probleme mari care afectează negativ relația.

Nevindecarea emoțională

Intrarea într-o relație cu răni emoționale nerezolvate din relații anterioare poate afecta negativ noua relație. Compararea actualului partener cu fostul sau aducerea în discuție a experiențelor trecute generează frustrare și neîncredere. Vindecarea emoțională înainte de a intra într-o nouă relație este esențială pentru sănătatea emoțională a cuplului.

Lipsa compromisului

În orice relație, compromisul este necesar pentru a menține echilibrul. Uneori, unul dintre parteneri trebuie să cedeze pentru a evita escaladarea unui conflict. Acest lucru nu arată slăbiciune, ci înțelepciune. Lipsa de compromis poate duce la repetarea conflictelor și la deteriorarea relației. După un conflict major, este important ca partenerii să-și acorde timp să-și proceseze emoțiile și să găsească soluții înainte de a aborda alte probleme sau de a lua decizii importante.

Reluarea certurilor anterioare

Reamintirea vechilor certuri și aducerea în discuție a greșelilor din trecut poate alimenta conflictele actuale. Este important să rezolvăm complet problemele din trecut și să nu le reluăm, pentru că acest lucru duce la acumularea tensiunilor și la o relație tensionată pe termen lung. Dacă într-o dispută despre distribuția sarcinilor casnice niciun partener nu este dispus să cedeze sau să găsească o soluție de compromis, conflictul va persista și poate duce la acumularea de resentimente și neînțelegeri.", a spus Lidia Fecioru.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: Antena3/CNN

×
Subiecte în articol: greşeli cupluri cearta lidia fecioru tortura