x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Lideri de sindicat de la Ambulanță, în greva foamei

Lideri de sindicat de la Ambulanță, în greva foamei

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   10:48
Lideri de sindicat de la Ambulanță, în greva foamei
Sursa foto: Hepta

Cinci lideri de sindicat din cadrul Ambulanței sunt în greva foamei, iar angajații protestează marți, între orele 10.00 și 12.00, în sediile serviciilor de Ambulanță din țară. Angajații sunt nemulțumiți de nerecunoașterea condițiilor de muncă.

Federația Națională Sindicală Ambulanța din România anunță că, în cursul serii de luni, numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanță care au intrat în greva foamei, alături de președintele FNSAR Gheorghe Chiș a ajuns la 4+1.

Alăcuri de liderul național, mai protestează astfel Gâdiuță Claudia, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin, lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Comănescu Alexandru, lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea, și Mușa Daniel Constantin, lider la Sindicatul Ambulanța Olt.

În susținerea celor cinci lideri de sindicat, angajați din toate serviciile de ambulanță, aflați în timpul liber, vor protesta începând de marți, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță.

Angajații sunt nemulțumiți de nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de luni, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Greviștii cer o întâlnire de urgență cu prim-ministrul României Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu și ministul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluționare a revendicărilor sindicale și pentru a se găsi soluții care să resolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: greva foamei ambulanta