x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Greva în Sănătate: Angajații CAS au decis să înceteze complet interacțiunile cu publicul

Greva în Sănătate: Angajații CAS au decis să înceteze complet interacțiunile cu publicul

de Redacția Jurnalul    |    08 Noi 2023   •   11:30
Greva în Sănătate: Angajații CAS au decis să înceteze complet interacțiunile cu publicul

Sistemul de sănătate din România se confruntă cu un blocaj alarmant, pe măsură ce angajații Caselor de Asigurări de Sănătate au intrat în a șasea zi de grevă, extinzându-și protestele la nivel național. Motivul acestei mișcări radicale este refuzul guvernanților de a asculta și de a răspunde cererilor lor urgente.

Într-un gest de protest și solidaritate, angajații CAS au decis să înceteze complet interacțiunile cu publicul, semnalând astfel presiunea excesivă sub care lucrează în condițiile actuale. Ei susțin că sarcinile de serviciu au atins cote alarmante în comparație cu numărul insuficient de personal angajat în instituție. De asemenea, angajații solicită creșteri salariale semnificative și amenință cu paralizarea întregului sistem de sănătate, potrivit Antena 3 CNN.

În Timișoara, de exemplu, aproape 80% dintre angajați au ieșit în fața instituției pentru a trage un semnal de alarmă. Nemulțumirile acestora sunt justificate pentru că din 2018 salariile lor nu au mai crescut, iar în ultimii ani 25% dintre colegii lor au plecat să lucreze în cadrul altor instituții pentru salarii mai mari și pentru condiții de muncă mult mai bune. 

De la ora 9:00 angajații CAS asigură doar urgențele, programul cu publicul fiind complet blocat.

Începând cu ora 11:00, angajații CASMB vor protesta și în fața instituției din str. Șoseaua București-Ploiești 7, București.

Continuă greva în Sistemul de Sănătate. Angajații CAS protestează în toată țara

×