x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Incepe campania de vaccinare a copiilor

Incepe campania de vaccinare a copiilor

17 Iul 2017   •   15:28
Incepe campania de vaccinare a copiilor

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat luni că, împreună cu ministrul de Interne, Carmen Dan, va organiza marţi o videoconferinţă cu prefecţii, preşedinţii de Consilii judeţene şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică şi ai medicilor de familie din toate judeţele pentru mobilizarea autorităţilor locale în campania de informare şi susţinere a vaccinării împotriva rujeolei (ROR). 

"Mâine, la ora 13,00, Ministerul Sănătăţii, împreună cu Ministerul de Interne, vom avea o videoconferinţă cu prefecţii, preşedinţii de Consilii judeţene, directorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi reprezentanţi ai medicilor de familie din toate judeţele. Autorităţile locale, primăriile vor fi invitate să se implice în campania de vaccinare împotriva rujeolei", a declarat ministrul Sănătăţii, precizând că sunt 400.000 de vaccinuri ROR în stoc. 

Autorităţile locale vor trebui să identifice copiii nevaccinaţi, precum şi locaţiile unde aceştia vor fi imunizaţi efectiv, acolo unde nu există unităţi medicale. De asemenea, acolo unde nu există personal medical, se va apela la voluntari. 

Vor fi vaccinaţi copiii care nu au fost imunizaţi împotriva rujeolei, cu vârste între nouă luni şi 9 ani, acestea fiind grupele de vârstă cele mai afectate de epidemie. 

La un interval de două săptămâni se vor face evaluări în judeţe, iar acolo unde lucrurile nu evoluează, unde sunt în continuare probleme vor fi luate măsuri, a precizat ministrul Sănătăţii. 

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vinerea trecută este de 8.017, în creştere cu 370 faţă de săptămâna 3 - 9 iulie, când erau raportate 7.647, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). 

Cele mai multe cazuri - 1.214 - au fost înregistrate în judeţul Timiş, 1.109 - în Caraş Severin, 999 - în Arad, iar cele mai puţine în Maramureş - două, Botoşani - trei, Vrancea şi Constanţa - câte patru. 

Au fost înregistrate 31 de decese. 

Cele 31 de persoane care au murit din cauza rujeolei erau din: Timiş - opt, Arad - şase, Dolj - şase, Caraş Severin - trei şi câte una din judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi din Bucureşti. AGERPRES

×