x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Inedit în România: Transport public gratuit pentru elevi şi studenţi!

Inedit în România: Transport public gratuit pentru elevi şi studenţi!

05 Oct 2016   •   16:10
Inedit în România: Transport public gratuit pentru elevi şi studenţi!
Sursa foto: aitt.ro

Pentru elevi şi studenţi, facilitatea constă în abonamente lunare cu 2 călătorii/zi, iar în cazul pensionarilor s-a optat pentru acordarea de tichete de călătorie (două/zi), decontate în raport de folosirea lor.

Pensionarii cu venituri mai mici de 800 de lei şi studenţii Universităţii Valahia beneficiază, din luna octombrie, de transport public gratuit în municipiul Târgovişte, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul Cristian Stan.

De asemenea, de transportul public gratuit mai beneficiază elevi din două cartiere mărginaşe ale municipiului, Priseaca şi Sagricom.

Dacă pensionarii au mai beneficiat şi în anii anteriori de unele facilităţi la transportul public, noutatea apare la sprijinul acordat elevilor şi studenţilor din Târgovişte.

''Pentru luna octombrie facem toate eforturile pentru a rezolva punctual cererile şi nu vom ţine cont de calendarul stabilit în procedurile de sistem în sensul că, în mod normal, cererile trebuie depuse cu 15 zile înainte de momentul la care intră în vigoare facilitatea respectivă. Dar pentru luna octombrie facem toate eforturile să eliberăm abonamentele pentru studenţi şi elevi, precum şi tichetele de călătorie pentru pensionari, astfel încât să beneficieze cât mai repede de aceste facilităţi'', a precizat Cristian Stan.

Conform Primăriei Târgovişte, în municipiu sunt 6.400 de vârstnici cu pensia mai mică sau egală cu 800 lei şi care ar putea beneficia de facilităţile la transportul public.

Sursa: AGERPRES

×