x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Invictus Team România, primită la Cotroceni

Invictus Team România, primită la Cotroceni

15 Sep 2017   •   18:50
Invictus Team România, primită la Cotroceni

Delegația militarilor români care vor participa la Jocurile Paralimpice „Invictus Games Toronto 2017” a fost primită ieri, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis. Şeful statului a înmânat sportivilor drapelul României şi le-a transmis un mesaj emoţionant: “Dumneavoastră sunteți adevărați învingători ai vieții și ne transmiteți tuturor speranța că traumele nu pot pune capăt încrederii în viitor. Pentru tăria de caracter și spiritul activ de care dați dovadă, aveți întreaga mea apreciere!".

România va fi reprezentată la competiţia sportivă de la Toronto de 15 militari răniți în teatrele de operații, distribuiţi pe șase discipline sportive, individuale: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând.

Jocurile Paralimpice Invictus s-au desfășurat pentru prima dată, în anul 2014, la Londra, patronajul  prințului  Henry de Wales al Marii Britanii. România participă pentru prima dată la această competiţie sportivă, iniţiată din dorința de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea militarilor răniți în teatrele de operații.

 

 

 

 

×