x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social La Grampet Group salariile angajaţilor nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018

La Grampet Group salariile angajaţilor nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018

21 Noi 2017   •   11:58
La Grampet Group salariile angajaţilor nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018

Grampet Group îşi asumă plata contribuţiilor pentru angajaţii săi, astfel încât salariile celor 7.100 de angajaţi nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018, au promis reprezentanţii holdingului feroviar privat din România.

 

"Grampet Group, o companie cu capital privat 100% românesc, cu peste 7.000 de angajaţi în industria feroviară, anunţă că a luat decizia de a conserva veniturile nete ale angajaţilor, menţinând de la 1 ianuarie 2018 acelaşi nivel de salarizare pentru angajaţii săi ca în prezent", se arată într-un comunicat preluat de agerpres. Compania a plătit la bugetul consolidat de stat peste 300 de milioane de euro în taxe şi impozite în ultimii zece ani.

Guvernul a aprobat, recent, prin modificarea Codului Fiscal, o serie de măsuri privind impozitarea IMM-urilor, impozitul pe venit şi contribuţiile sociale. Astfel, de la 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale trec de la angajator la angajat iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Nivelul contribuţiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuţii datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuţii reţinute de angajator în numele salariatului, iar contribuţiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanţe salariale.

Pe de altă parte, executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care obligă toţi angajatorii ca, începând din 20 noiembrie, să iniţieze negocieri colective pentru menţinerea valorii nete a salariilor în plată în urma transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

×