Totodată, 84% dintre utilizatorii aplicațiilor de întâlniri online vor să întâlnească persoana care le place și în viața reală într-o perioadă cuprinsă între o săptămână și o lună din ziua când au cunoscut-o. Înainte de prima întâlnire, 50% dintre participanții la studiu sunt îngrijorați, 38% sunt entuziasmați, iar 65% sunt temători la ideea că ar putea întâlni un escroc.
"Este un documentar despre un escroc care a avut mai multe "matches" cu femei pe Tinder, s-a prezentat drept un miliardar bogat, le-a invitat pe acestea la întâlniri, a obţinut bani de la ele sub diverse pretexte şi apoi a dispărut. Filmul a devenit deja atât de popular, încât publicaţii de top, inclusiv The Guardian, Vogue, Buzzfeed, BBC, NBC News şi multe altele au discutat despre acest subiect. În urma publicităţii filmului, Tinder a anunţat recent că bărbatul prezentat în documentar nu mai are acces pe platformă", arată Kaspersky, referindu-se la pelicula "Tinder Swindler", de pe Netflix.
Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor platformelor de dating, Kasperskya alcătuit o listă de recomandări:
- nu distribuiţi fotografii care oferă informaţii private, cum ar fi adresa dumneavoastră sau angajatorul;
- utilizaţi funcţia de mesagerie încorporată a platformelor de dating;
- utilizaţi o soluţie de securitate eficientă, care oferă protecţie avansată pe mai multe dispozitive;
- verificaţi setările de confidenţialitate ale conturilor de pe reţelele sociale şi din aplicaţiile de dating, pentru a vă asigura că informaţiile sensibile, cum ar fi adresa de domiciliu sau locul de muncă, nu sunt accesibile public;
- reduceţi riscul de doxing prin efectuarea unei autoverificări.