x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Majoritatea persoanelor care folosesc aplicațiile de dating sunt îngrijorate că pot deveni victime ale escrocilor

Majoritatea persoanelor care folosesc aplicațiile de dating sunt îngrijorate că pot deveni victime ale escrocilor

16 Feb 2022   •   15:47
Majoritatea persoanelor care folosesc aplicațiile de dating sunt îngrijorate că pot deveni victime ale escrocilor

Circa 65% dintre persoanele care folosesc site-urile de dating sunt îngrijorate de faptul că ar putea deveni victime ale escrocilor, arată un sondaj Kaspersky.

Totodată, 84% dintre utilizatorii aplicațiilor de întâlniri online vor să întâlnească persoana care le place și în viața reală într-o perioadă cuprinsă între o săptămână și o lună din ziua când au cunoscut-o. Înainte de prima întâlnire, 50% dintre participanții la studiu sunt îngrijorați, 38% sunt entuziasmați, iar 65% sunt temători la ideea că ar putea întâlni un escroc. 

"Este un documentar despre un escroc care a avut mai multe "matches" cu femei pe Tinder, s-a prezentat drept un miliardar bogat, le-a invitat pe acestea la întâlniri, a obţinut bani de la ele sub diverse pretexte şi apoi a dispărut. Filmul a devenit deja atât de popular, încât publicaţii de top, inclusiv The Guardian, Vogue, Buzzfeed, BBC, NBC News şi multe altele au discutat despre acest subiect. În urma publicităţii filmului, Tinder a anunţat recent că bărbatul prezentat în documentar nu mai are acces pe platformă", arată Kaspersky, referindu-se la pelicula "Tinder Swindler", de pe Netflix.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor platformelor de dating, Kasperskya alcătuit o listă de recomandări:

- nu distribuiţi fotografii care oferă informaţii private, cum ar fi adresa dumneavoastră sau angajatorul;

- utilizaţi funcţia de mesagerie încorporată a platformelor de dating;

- utilizaţi o soluţie de securitate eficientă, care oferă protecţie avansată pe mai multe dispozitive;

- verificaţi setările de confidenţialitate ale conturilor de pe reţelele sociale şi din aplicaţiile de dating, pentru a vă asigura că informaţiile sensibile, cum ar fi adresa de domiciliu sau locul de muncă, nu sunt accesibile public;

- reduceţi riscul de doxing prin efectuarea unei autoverificări.

×
Subiecte în articol: dating escroci