x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mesajul BOR de ziua Facebook

Mesajul BOR de ziua Facebook

01 Iul 2019   •   20:10
Mesajul BOR de ziua Facebook

Reţelele de socializare au început să fie utilizate tot mai des de către preoţi, pentru pastoraţie, în special în diaspora română, iar majoritatea eparhiilor, parohiilor şi mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române au pagini de Facebook. Astfel că, ieri, în contextul organizării unor campanii online pentru a marca Ziua Mondială a Reţelelor de Socializare, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj în care îi îndeamnă atât pe credincioşi, cât şi pe preoţi, la „discernământ digital”.

„Mai mult ca oricând, în epoca actuală a comunicării instantanee, a fluxului încărcat de informaţii diverse, a ecranelor care luminează cu lumină artificială, este nevoie de cultivarea discernământului digital, iar Biserica este chemată să ghideze credincioşii în acest sens. Consecventă zelului misionar al Sfinţilor Apostoli şi al Sfinţilor Părinţi de a transmite iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, Biserica noastră va folosi cu înţelepciune (curaj şi prudenţă) reţelele de socializare pentru comunicarea cu omul de astăzi”, spune Patriarhul Daniel.

„Multitudinea de idei şi opinii individuale exprimate liber în spaţiul virtual trebuie supusă mereu unei analize critice şi selective, potrivit valorilor permanente ale credinţei şi moralei creştine. În acest sens, Mântuitorul Iisus Hristos ne avertizează că «pentru orice cuvânt deşert pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua Judecăţii»”, se mai arată în mesajul conducătorului BOR.

 „Îndemnăm pe toţi preoţii şi credincioşii noştri să utilizeze cu discernământ şi cu măsură reţelele de socializare în viaţa lor personală, precum şi în activităţile pastorale, misionare sau profesionale, dar să acorde mai mult timp comuniunii reale (nu virtuale) cu familia, cu parohia şi cu frumuseţile naturii”, subliniază Patriarhul Daniel.

 

 

×
Subiecte în articol: mesaj bor Ziua facebook